· 

El Cadet Escolar juga 9 sets seguits... i acaba aconseguint la victòria!

Aleví - Crònica de l'entrenador Joan

 

Victoria 2-1 - La Salle Bonanova vs NAUSICA

 

Dos primers sets les noies estaven molt concentrades, una victòria molt còmode. L'actitud de les noies tant les de fora que animaven com les que estaven jugant va ser magnífica! Van estar enxufades des del minut 1 de l'escalfament fins en acabar el segon set.

 

El tercer set, tot i ja haver guanyat els dos anteriors molt bé, les noies van sortir a donar-ho tot, i així va ser fins al punt 13-14, que va començar a fallar la recepció i l'equip rival es va venir amunt.

Infantil A - Crònica de l'entrenador Joan

 

Victòria 3-0 - La Salle Bonanova vs Arcs

 

Partit fàcil, cal destacar el primer set amb un parcial de 21-7 on es va treballar bastant bé, tant a nivell de saque com en recepció.

 

S'ens va contagiar el joc de l'equip rival i això va fer que sumant-li la falta de concentració i ritme van fer que els dos ultimss errassim més.

Cadet Escolar

 

El Cadet Escolar va jugar dos partits aquest divendres... fins a 9 sets! Quatre hores de vòlei non stop al pavelló de Els Arcs.

 

El primer partit, contra St. Just, va començar malament. Al veure que les jugadores rivals eren més petites, l'equip va entrar relaxat. I es va notar en defensa i en l'organització a dins del camp. Al final l'equip va perdre al tie break per 15-13. Per la Clara “no vam guanyar perquè no vam voler... no vam guanyar per l'actitud”. A destacar els remats de la Júlia, els serveis de la Maria, les recepcions de la Laia Obiols, i les col·locacions de la Carla Aragonés.

 

El segon partit es va guanyar 3-1. Al anar guanyant, les noies del Cadet s'acostumen a relaxar. Per la Clara “és necessari començar fortes ja que així després podem arriscar i provar més coses”. Molt bé l'equip en el servei, sobretot per part de la Gisela.

Juvenil Preferent - Crònica de Mr Puyuelo

 

Derrota 3-1 del Juvenil Preferent als Arcs. El rival era molt difícil, AEE Penedes, liders en solitari del nostre grup amb el doble de punts del nostre equip. Tot i això el partit no va ser ni molt menys un passeig de les del Penedès.

 

Com les últimes setmanes les del carrer Copèrnic van tornar a entrar una mica fluixes al partit. Però a diferència dels darrers partits, aquesta vegada a meitat del primer set l'equip ja va començar a rutllar a bon ritme, no van fer falta dos sets per reencaminar la situació. I mare meva com va rutllar l'equip, desprès d'un primer set perdut per la fluixa arrancada, la grada dels Arcs va poder gaudir del millor nivell de joc que hem vist aquesta temporada. Les noies sabent-se teòricament inferiors, van oblidar les preocupacions i van treure el màxim nivell de cada una a tots nivells: saque, recepció, defensa, colocació i remat van ser pura mel. L'equip funcionava com un rellotge suís davant un Penedès exasperat de veure's superat de tal manera per un equip teòricament inferior. L'equip va passar per sobre del rival deixant un 25 - 14 al marcador.

 

El segon set va començar igual de be. El nivell de joc es va mantenir i els Arcs es va distanciar rapidament al marcador.

 

- Entra en escena "El cangueli"

Tot i això, l'assignatura pendent d'aquest equip a nivell mental , va tornar a fer estralls. Les noies estaven avisades de que les rivals no ens regalarien res i de que ens farien lluitar el set. Tot i això, quan aquest moment va arribar, les noies dels Arcs van ser les primeres en creure en la possible remuntada del Penedès. El nerviosisme es va estendre entre l'equip barceloní i l'alegria es va convertir en histèria. En comptes de gaudir del seu joc i el partit, les noies van passar a patir pel marcador. I efectivament com una profecia autocomplerta la remuntada de les rivals va arribar, 2 - 1 al marcador i canvi de camp.

 

El 4t set va començar amb la mateixa histèria que va acabar el 3er i el rival es va escapar fàcilment amb un parcial incial de 7 - 0. Les noies van reposar-se i van recuperar el bon joc amb la conseqüent remuntada al marcador. Però era massa tard, un rival així no perdona aquests errors i el somni de rascar uns punts al líder a casa es va escolar entre les goteres del pavelló dels Arcs. 

 

A aquest equip li falta mentalitat guanyadora, saber anar per davant al marcador i confiar en el seu bon joc per mantenir i augmentar el resultat. Quan se li dona el rol de favorit, entra en pànic i li costa molt més assegurar els resultats. Un aspecte a treballar que ens ha costat més de un tie break aquesta temporada! 

Juvenil Federat

 

Passa una cosa amb Messi. El noi porta deu anys a un nivell impressionant. Marcant gols com si res, cada nit, amb la mateixa normalitat amb la que jo vaig al quiosc a comprar la Cuore. El mateix ens està passant aquesta temporada amb el Juvenil Federat. L'equip conta els partits per victòries. Guanyar s'ha convertit en una rutina. Ja ni li posem valor a la victòria. Es dóna per fet. Un tràmit. Error. Error majúscul. Com que ja tinc molts hiverns a la retina -i en això del vòlei l'experiència és un grau-, no paro de repetir a les noies que no s'han de confiar. Que cal prémer l'accelerador. Seguir treballant com si cada partit fos una final. Ni el meu disc de Chenoa està tant rallat com el meu discurs.

 

I dissabte una altra victòria. Aquest cop a Tiana, una petit municipi situat a la Serralada de Marina, i amb un pavelló d'aquells que fa enveja. L'equip tianenc -crec que m'he inventat el gentilici- va últim a la classificació, però a casa ha fet patir a tots els equips de la lliga. I el Juvenil Federat comença patint. Patint pel dinar ja que el partit comença més de mitja hora tard.

 

De menys a més. Aquest seria el resum del partit. Apa ja ho tindríeu.

 

En fi, bàsicament l’equip entra poc motivat i concentrat al camp. Amb el fre de mà posat i amb poques ganes de "currar". Què avorrit es torna el vòlei quan el Juvenil Federat juga malament. Suposo que comparat amb qualsevol altre equip, el Juvenil va jugar dissabte un primer set normal, sense res destacable. Però l’art d’aquestes noies arriba a ser tan sensacional, y les expectatives que generen són tan altes, que quan no brilla la genialitat tot sembla una estafa.

 

Amb la Dani cada cop més còmode al camp -MVP del partit-, i l’equip començant a rebre i defensar per sobre de l'aprovat, vam començar a veure algunes jugades elaborades. D'aquelles que justifiquen el matinar un dissabte. Victòria 3-0 i la notícia més destacada és el debut de Queen Natàlia, recuperada al 100%. L'equip afronta els últims partits de la primera fase de la millor manera possible: amb les 14 jugadores en plenitud de forma i líders de grup.

 

Prohibit relaxar-se. Ho he convertit en un hashtag i tot: #norelax. Si ens deixem algun punt per fer el burro “fotré” unes bronques que ni Van Gaal. L'objectiu és clar: l'any que ve volem ser a segona divisió. I serà més difícil que fer puenting i allioli a la vegada. No ens podem permetre fallar, i molt menys relaxar-nos.

 

Diumenge que ve l’equip juga a les 18h a Els Arcs contra l’Ametlla. Partit vital per mantenir les aspiracions intactes.

Escribir comentario

Comentarios: 0

Club Vòlei ELSARCS

Còpernic 34. 08021 BARCELONA

info@voleiarcs.com

664487410