· 

Això va de juvenils! El Juvenil Federat i el Juvenil Preferent s’estrenen amb victoria

Ho sé, arriba una setmana tard. Però així els pesats anti-spoilers heu tingut una setmana per veure els dos partits per la TV sense saber el resultat. No us farem patir més, a partir d'ara les cròniques arribaran més puntuals que la Renfe. Apa al tema. Després d'un mes d'entrenaments exhaustius -tres sessions a la setmana nens!-, el Juvenil Federat i el Juvenil Preferent debutaven. Nervis.

Juvenil Federat

 

Us posaré al dia. 3 baixes, 1 fitxatge i 2 incorporacions del “filial”. El Juvenil Federat ha viscut un estiu “mogut” als despatxos després d’una dura temporada a la divisió Senior. L’equip es quedava sense tres peces vitals: La capitana Katia, la col·locadora Andrea i la lliure Mònica pujaven a reforçar el Senior. Finalment, i després de dures -molt dures!- negociacions, l’equip competirà a 3a Divisió Juvenil, pel que ha necessitat reforçar una plantilla ja competitiva.

 

La política de fitxatges ha estat clara: ni Paulinhos ni Dembeles, apostar per la gent de casa. Gina Cespedes es retrobarà amb les seves companyes de classe després d’haver jugat els últims anys a FC Barcelona. I la Mar Font i la Daniela Moragues fan el salt de categoria per ajudar l’equip i guanyar experiència. Aposta clara de l’entrenador Lluch, un mestre de les banquetes i savi de l’esport, que disposarà d’una plantilla per lluitar per tot.

Primer partit amb baixes. De 14 jugadores, l’equip es planta a Mataró amb 9. Cespedes, Mercè i Tiemo són baixa, i s’hi sumen les lesionades Natàlia i Dani. La jove col·locadora, tot i no poder jugar, es desplaça en crosses fins a Mataró per animar a les seves companyes.

 

De menys a més. Aquest seria el resum del partit del Juvenil Federat. Un inici fred, amb l’equip una mica adormit i a veure-les venir. Gràcies a la Vio -que s’estrena de lliure- l’equip es mostra sòlid en recepció, però els errors en atac -malgrat una gran Èlia- i en defensa condemnen a l’equip i acaben perdent el primer set. 1-0. Lluch mou peces i dóna entrada a Quintana -que aporta sempre un plus en defensa- i a Beth -una muralla a la xarxa-, i l’equip es comença a endollar. L’equip remunta el segon set i recupera sensacions. 1-1. A l’hora de rematar l’equip no acaba de tenir el dia, i és desde el servei i la defensa que les noies aconsegueixen distanciar-se d’un combatiu Mataró. Primer la Cate -reconvertida temporalment a central- i després la Sònia aconsegueixen tancar el tercer set amb uns poderosos serveis. 1-2. L’equip ja rutlla, es troba còmode, i l’MVP i capitana Maria està distribuint el joc a la perfecció. La Mar supera els nervis inicials i es fa forta a la xarxa. És el set de les oposades, que veuen una autopista on rematar. La Gina -Dr Jekill i Mr Hide- es deixa anar i remata absolutament totes les pilotes que li col·loca la Maria. De fet els saques de l’oposada i la col·locadora li permeten a l’equip tancar un 4rt set i un partit importantíssim. Debut i victòria. Potser el joc no ha estat tot el fluit que l’exigent entrenador Lluch hagués desitjat, però les noies han sabut remuntar un partit complicat desde la defensa i tirant de veterania. 1-3 i cap a casa, tot i que alguns ho han volgut celebrar en plena B-20...

Juvenil Preferent

 

L’oncle Puyuelo aquesta temporada té un projecte nou entre mans i ja amb el primer partit sembla que pot ser la sorpresa de la competició. El Juvenil Preferent es presenta al primer partit amb una plantilla jove i sense experència en la competició, i amb un sistema completament nou: el famós (i temut) 5-1 -benvolguts lectors, pregunteu a casa què és el 5-1 que avui no és el dia perquè perdi el temps explicant-ho-.

Per sort el debut es produïa a casa, on les noies estan acostumades a jugar. Treballada victòria 3-2. L’equip s’endú sense problemes el 1er set (25-20), però perd els dos següents (22-25 i 22-25). Sempre donant la cara l’equip remonta el partit i l’acaba guanyant en un 4rt set (27-25) i enun tie break (16-14) plens d’emoció.

 

Molts debuts. Destaquem a la Laia fent d’oposada i de punta per primer cop, amb uns grans remats i un servei que va donar vida a l’equip. Gran feina també de la Mariona, voluntariosa lliure de l’equip tant en defensa com en recepció. Grans debuts també de l’Andrea Delpech i la Julia Desvalls, que s’enfundaven la samarreta de Els Arcs per primer cop.

 

Les baixes de última hora van obligar a Puyuelo a fer variacions tàctiques que encara van dificultar més la implementació del 5-1. Vam veure a la Laia de punta i a la Georgina fent de col·locadora i de central. Desvalls per exemple va fer d’oposada...i al tie break de punta.

 

Amb tant de canvi té mèrit que l’àrbitre no xiulés ni una sola falta de rotació. De fet per no xiular, no xiulava ni xarxes ni faltes de zaguero ni dobles... Deixava jugar -que de tant en tant ja va bé-.

Escribir comentario

Comentarios: 0

Club Vòlei ELSARCS

Còpernic 34. 08021 BARCELONA

info@voleiarcs.com

664487410