Resum 1r Trimestre!

Benjamí

Hi havia una vegada, 14 nens i nenes que van prendre una decisió, ja era hora de fer alguna cosa diferent en el seu dia a dia, per això van decidir apuntar-se a vòlei!

Només començant la setmana, les seves dues entrenadores anaven a buscar-los a Nausica, i aquí començava l’aventura! 15 minuts de exploració i reptes físics, travessar boscos urbans immensos replets de una fauna que a la que crec recordar que li deien cotxes i el pitjor, posant tots els esforços per acabar la gran pujada impossible per finalment arribar als Arcs. Però això no era suficient i allà seguien entrenant.  

Entrenaven dur, molt dur, i fins i tot quan plovia miraven vídeos de vòlei per poder millorar la seva súper tàctica (que és secreta) i ser més bons del que ja són.

Tot aquest esforç va sortir a la llum el passat divendres 25 en el seu primer partit amistós. L’equip Nausica, que lluïa la seva nova samarreta vermella de competició, va fer tremolar l’escola La Salle Bonanova de Barcelona només en trepitjar el terreny de joc.

 

 

Postura de cranc, braços estirats, llestos, saque, així es podria resumir el gran començament d’aquesta nova etapa.

Els dos primers dels tres llargs i lluitats sets, encara que s’havien deixat la veu animant des de la banqueta i molt concentrats al camp, no es va poder superar a l’equip rival. Però, al tercer set, amb el vent en contra, un fred impressionant i tot i el marcador que havíem deixat enrere en els anteriors sets, l’equip Nausica va ser capaç de tornar a donar-ho tot per aquest cop imposar-se i demostrar allò que valen. 

Prepareu-vos contrincants, aquesta temporada serà tot un espectacle perquè tant si perd com si guanya el Nausica és la canya!

 

I vet aquí un gat i vet aquí un gos, aquest conte encara no s’ha fos.


PRE-ALEVÍ

 

L’equip més petit de Nausica ha començat amb molta força aquest any. Son un equip que ja porten un recorregut en el món del vòlei i aquest any hem tingut la sort de tenir dues incorporacions noves: la Neyen i la Laura. Vam començar la temporada amb moltes ganes d’aprendre i millorar dia rere dia. S’exigeixen molt com a jugadores i això fa que poc a poc siguem un equip més fort. Són les més petites però no per això les menys lluitadores.

 

Hem jugat quatre partits en els quals els resultats no han estat els esperats però si que hi ha hagut una millora molt significativa entre el primer i l’últim. Poc a poc ens anem coordinant com a equip i anem aprenent les normes i les maneres de jugar dins el camp. Totes tenim ganes de guanyar un partit però poc a poc, i treballant en els entrenaments, aconseguirem que arribi aquest dia, estic més que convençuda. De tots els partits que hem jugat en aquesta primera volta m’agradaria destacar-ne dos: el primer  i l´últim:

 

El primer el vam jugar contra l’escola Santa Teresa. Era el nostre primer partit i els nervis estaven a flor de pell però no vam deixar indiferent el nostre públic:  vam construir jugades de tres tocs, vam estar atentes en recepció i vam lluitar les pilotes fins que no queien al terra. Tot i que vam perdre no hem deixat d’entrenar durament ni de intentar millorar dia rere dia com a equip.

 

Després d’aquest partit, hem anat treballant moltes coses que vam posar a la pràctica al divendres passat contra l’escola Aula on vam fer coses espectaculars: el primer set vam començar amb un marcador molt igualat i amb una grada plena de pares que no paraven d’animar. Vam lluitar el primer set com mai i vam arribar fins als 27 punts. Tanmateix, va acabar guanyant l’equip rival. El segon set vam començar amb un marcador molt desigualat a favor d’Aula però a la meitat vam fer una remuntada impressionant i vam acabar atrapant l’equip contrincant. Això ens va donar una bona dosis de confiança per a poder fer front el que quedava de set i no donar-lo per perdut fins que malauradament el marcador va finalitzar amb una victòria per Aula. La valoració d’aquest partit és més que positiva: tot i que numèricament no vam guanyar si que vam aconseguir mostrar el que realment és important: que sabem jugar a vòlei que som capaces de lluitar fins al final. Crec que no són conscients del que van ser capaces de fer: van  jugar concentrades sota una gran pressió la qual, en molts casos, ve donada per la pròpia exigència que es posen elles mateixes.

 

 

Seguim esforçant-nos noies, continuem perquè tot el que anem treballant ara després tindrà el seu resultat, n’estic més que segura. Endavant Nausica! 

ALEVÍ

 

L’equip Aleví del Nausica ha arrancat més fort que mai aquesta temporada. Des de que van començar amb mi fins al dia present, puc assegurar que mai les havia vist jugar tant i tant bé. Vam encetar la temporada amb molta força i ho hem anat demostrant tant en els entrenaments com en els partits. Els nostres objectius són clars: Gaudir i Aprendre .

M’agradaria descriure l’evolució d’aquests primers tres mesos en dos nivells, l’individual i el grupal els quals estan íntimament relacionats.  En primer lloc, hi ha hagut un canvi molt significatiu en l’actitud de cadascuna de les jugadores: han passat de “jugar per mi” a “jugar per l’equip”. En cada entreno i partit mostren esforç, motivació, ganes de competir i sobretot mostren tenir una actitud responsable i respectuosa tant amb les companyes com amb l’adversari. Tot això ens condueix al segon nivell, al grupal. Estem en un punt on el grup mostra tenir una magnifica coordinació i cohesió tant a dins com a fora del camp: Les pilotes ja no cauen perquè si, ens comuniquem i ens entenem amb la resta de companyes, sabem què hem de fer en cada moment i ens animem sempre. Tot això, finalment, ens porta a resultats molt positius ens els partits jugats durant aquests dos mesos ( Octubre i Novembre):

Hem guanyat tres partits de cinc. M’agradaria destacar dos dels partits jugats durant aquests aquesta primera volta: el primer és el que es va jugar contra l’escola Roca on vam perdre 0-3 i on vam mostrar ser un equip amb un alt nivell i una gran capacitat per fer front a un adversari que era superior a nosaltres. En aquell partit no vaig veure jugadores sinó lluitadores que construïen i no es rendien mai, hem de felicitar-nos per el nivell que vam aconseguir en aquell partit. L’altre partit que m’agradaria destacar és contra Vall d’Hebron on vam aconseguir una merescuda victòria gràcies a la capacitat que vam tenir per creure en nosaltres fins al final.  Va ser un partit molt emocionant on vam haver de treballar força per vèncer l’adversari. Vam remuntar un 0-1 i no ens vam deixar enganyar per el resultat del primer set, això si que és tenir actitud.

 

En resum, ara només ens queda continua dia rere dia, sense baixa el nivell d’intensitat i autoexigència que mostren dins l’equip i el camp de voleibol. Si teniu l’oportunitat de veure-les jugar us animo a que vingueu, perquè veureu un equip entregat i amb ganes de fer de la pista de voleibol un espectacle d’allò més bonic. 

INICIACIÓ A LA COMPETICIÓ

1 ESO

L’arrancada de les més petites dels Arcs a la lliga infantil està sent molt satisfactòria. És un any complicat en el que ens hem d’acostumar a jugar amb 6 al camp les que ja jugaven l’any passat a Nausica i començar de zero les que s’incorporen aquest any. Tot i això, tant a entrenaments com a partits l’actitud està sent molt bona i totes les noies s’ajuden entre elles per anar cada cop un pas més lluny, animant i jugant a fons.La classificació a la lliga fins al moment pot ser una mica enganyosa, dels 4 partits que hem jugat, les 3 derrotes han estat contra els tres primers classificats, partits molt difícils, ja que entre els tres equips, en tota la lliga només porten perduts 2 sets.Ara ens queden encara 2 partits per acabar la primera fase contra els equips que més a prop nostre estan a la classificació, si seguim amb la bona actitud i les ganes de jugar tant als partits com a entrenaments de ben segur que aconseguirem algun bon resultat!

 

 

2 ESO

Les noies de 2on d’ESO aquest any estan que ho rebenten!


La temporada es presentava amb certs interrogants: Equip nou i entrenaments amb les noies de 1er d’ESO. Però el que l’any passat eren queixes i males cares, aquest any s’ha convertit en bona actitud i treball... molt treball.

L’equip de 2on d’ESO té ganes de demostrar que les coses han canviat. L’any passat és aigua passada i aquesta temporada l’actitud tant als entrenaments com als partits és radicalment diferent. Als entrenaments els hi toca jugar amb les noies de 1er d’ESO, i hem vist com la majoria s’ajudaven entre elles creant molt bona sintonia entre 1er i 2on d’ESO, que és el que es buscava.
I els partits...els partits la cosa va molt però que molt bé!


L’equip aspira a classificar-se entre els tres millors del grup, i van pel bon camí. Victòries 3-0 contra Mundet, Shalom i Rumbau; i gran partit contra Orlandai tot i no poder aconseguir la victòria.

Però l’objectiu aquesta primera fase és seguir amb la mateixa motivació i actitud. La nostra banqueta ha d’animar com mai, per ser cada cop més equip.

A millorar: Practicar el servei per dalt, la col·locació de costat a la xarxa (no d’esquenes!), la defensa (més actitud!), parlar al camp...i el que més ens motiva: el remat! Però per sobre de tot cal que ens ajudem més entre nosaltres, pensar més en les companyes ja que això és el que fa que un equip vagi bé.

 

 


EQUIPS CADETS

L’equip Cadet ha començat la temporada amb molta il·lusió ja que amb ella comença un nou projecte molt important pels Arcs, i es que aquest any les jugadores cadets poden competir també a la lliga Juvenil. 

Aquest equip està format per 18 jugadores i cada cap de setmana es divideix en dos grups en funció del rendiment en els entrenaments. Les que han treballat millor durant la setmana tenen la merescuda recompensa d’anar a jugar la categoria Juvenil, una gran oportunitat per jugar contra grans equips de nivell més alt. 

L’inici de temporada del equip cadet ha presentat resultats irregulars, un reflex  del que fins a dia d’avui han estat els entrenaments. Els entrenadors encara busquen la fórmula màgica per fer uns entrenaments en condicions per millorar el nivell, però tot passa per la voluntat i motivació de les jugadores. 

El més important és que totes les components del equip tenen unes grans aptituds físiques i molt potencial per millorar. 

Ara només falta aplicar tres conceptes que sempre han d’estar presents en la filosofia de vida d’un esportista: 

 

ESFORÇ                            SACRIFICI                                          DEDICACIÓ

 

 

Amb aquests tres conceptes i treballant en EQUIP es pot aconseguir qualssevol èxit esportiu! 

L’equip Juvenil escolar dels Arcs ha tingut un molt bon començament de temporada. Aquest equip està compost per jugadores del grup Cadet, que per tant juguen en una lliga superior a la que els hi tocaria, i per acabar d’arreglar-ho han anat a parar a un grup molt complicat replè d’equips potents del volei escolar barceloní, Sagrat Cor de Sarrià, Escola Alemana, Labouré, Orlandai, Josep Pla... Però les noies han entès que estem aquí per aprendre i treure el millor que puguem d’aquests partits tan complicats i poc a poc posar-nos al nivell d’aquests equips. I sembla que això es el que està passant, ja que el darrer divendres i desprès de dues derrotes seguides, l’equip Juvenil dels Arcs va guanyar al Labouré ( primer classificat de la lliga ) a la seva pista 3-1, cosa que ens fa pujar a la classificació fins a la tercera plaça. Un gran assoliment que esperem que serveixi per motivar encara més a l’equip, sobre tot als entrenaments que de moment no estan tenint el mateix nivell que els partits, cosa que ens acabarà pesant a la llarga si no ho revertim!

 
Escribir comentario

Comentarios: 0

Club Vòlei ELSARCS

Còpernic 34. 08021 BARCELONA

info@voleiarcs.com

664487410