Jornada 5 - Segona Fase

Benjamí

 Divendres 19 vam tornar a la càrrega després de més d'una setmana sense vòlei! Dilluns no havíem pogut entrenar perquè les nenes de Nausica tenien festa a l'escola així que el partit de divendres es plantejava com un entrenament en sí. Ara, va arribar a ser un súper entrenament!

 

El partit contra l'escola Orlandai va començar de la millor manera.  Encara no m'explico si van ser les ganes de jugar, l'energia del berenar o el fet que l'Axel (entrenador dels Arcs) va estar amb les nenes durant els primers minuts de l'entrenament inicial, però el cas és que les benjamí van sortir al camp amb unes ganes impressionants de jugar, i de jugar bé! Les recepcions van ser bones, van entrar la majoria dels serveis i la comunicació entre les noies al camp va ser constant. A més, els ànims de les companyes a la banqueta i del públic i que mai falla van suposar un increment d'adrenalina que ens va fer guanyar el primer set per 25 a 20!

 

El partit seguia. L'energia i alegria que ens havien fet créixer en el primer set havien de continuar però les nenes també havien de concentrar-se el triple per mantenir la calma. Després d'un primer set espectacular calia aguantar els nervis i sortir al camp a demostrar com saben jugar a vòlei. Malgrat avisar-les, els nervis van ser la causa d'un inici de set impensable. L'Orlandai gairebé ens portava 10 punts d'avantatge i la majoria d'aquests eren per errors nostres. Mica en mica les jugadores van anar lluitant les pilotes, van millorar la defensa i van recuperar els ànims. Però ja era bastant tard i el set va acabar 18 a 25.

 

El tercer set es plantejava més difícil encara, doncs hi havia la pressió de poder guanyar el partit. La motivació i les ganes de les nenes es van convertir en nerviosisme i excitació i això va jugar molt poc a favor nostre. Malgrat no estar davant unes rivals molt difícils, les nenes van estar força irregulars, van fallar molts serveis i van estar molt poc comunicatives entre elles. El set va acabar amb la victòria de les rivals i molts punts de diferència...

 

Si el partit fos una muntanya russa aquest començaria amb una empinada pujada, una llarga recta en el punt més alt i un lent descens. Aquesta va ser l'evolució de les benjamí al partit però segueixo tenint el bon regust del primer set, quan realment vaig gaudir veient com juguen i com han millorat!

 

Seguim noies!!!

 

Carla

 

 

 

 

Pre-Aleví

Victòria ben merescuda per l'equip Pre-alevi contra l'escola Sadako. Després d'uns quants dies d'inactivitat per el pont que vam tenir entre mig vam saber estar a l'altura durant el partit del passat divendres. 

Al inici del primer set vam arrancar amb molta força fet que ens va permetre agafar molta avantatge en el marcador i agafar certa tranquil·litat i seguretat en el camp. Però a la meitat d'aquest mateix, set la tònica del partit va donar un gir quan l'altre equip va "atacar" amb un servei molt bo i ens va atrapar en el marcador fins que, després d'alguns punts i jugades molt lluitades, vam perdre el primer set. 

 

El segon set va ser totalment el contrari: vam començar amb un gran desavantatge ja que ens va costar una mica ficar-nos en el partit, vam fallar alguns serveis i estàvem una mica nervioses en recepció. Tot i així, quan anàvem significativament per sota de l'altre equip vam fer un canvi d'actitud i ens vam mentalitzar de que era possible remuntar i que només ens calia una mica de confiança per a poder aconseguir-ho. I així va ser. Vam fer una remuntada espectacular, ho vam fer perquè ens ho vam creure. Tot l'equip va estar animant i ens vam esforçar fins al final, no ho vam donar per perdut. Amb un 1-1 en el marcador, vam encarar el tercer set molt positivament i amb moltes ganes d'aconseguir la victòria. 

 

El tercer set també va ser molt intens i disputat: vam saber jugar sota pressió i vam estar 100% concentrades. Tot i alguns punts que ens van xiular en contra nostra( que no estaven del tot justificats) vam aguantar i no vam baixar la guàrdia en cap moment. Vam aconseguir la nostra segona victòria d'aquesta segona volta després d'un 24-24 en l'últim set del partit. Moltes felicitats noies, molt bon partit!! Estic contenta sobretot perquè en aquest partit vam creure en què era possible, vam creure amb nosaltres mateixes i en el nostre equip! Quan creus amb alguna cosa i et motiva res et pot parar i això és el que van demostrar les pre-alevins divendres passat!Encara queda molt per continuar aprenent i millorant però les felicito a totes per la millora que estan fent com a jugadores i equip!

 

 

 

Clara 

Aleví

 

 

SENSE CRÒNICA

Infantil

 

 

Victòria de l'infantil per 3 a 1 a la pista del IES Príncep de Viana. El partit era més difícil del que podia semblar a primera vista. És difícil jugar a l'exterior quan fa tan fred, i és difícil per a un equip com el nostre jugar contra un equip que torna poques pilotes, ja que ens desconcentrem molt fàcilment i perdem la intensitat que necessitem per jugar bé. Això és bàsicament el que ens va passar durant algunes fases del partit. Després d'un molt bon primer set, en el qual vam ser capaces de rematar fent 3 tocs totes les pilotes que ens van tornar, en el segon vam sortir tan confiades i desconcentrades que ens van acabar guanyant! Del 25-9 clar del primer set vam passar a perdre per 22-25!

I és que quan no estem endollades, ens costa rebre els saques per baix, som incapaces d'aixecar pilotes fàcils, no movem ràpid les cames... Aquesta gran "empanada" dels 2n i 3r sets ens ha de servir per recordar, de nou, que l'equip només funciona quan estem animant-nos, celebrant els punts i lluitant cada pilota! Això que sembla una tonteria és el que ens dóna el "plus" d'adrenalina i atenció que fa la diferència entre arribar a una pilota o no arribar-hi.

D'altra banda, aquest cop l'infantil va saber reaccionar i tornar-se a posar les piles al final del partit, i això és molt positiu!

Portavem molt de temps sense jugar un partit i és una llàstima, perquè l'aturada no ens ha permès aprofitar l'impuls de moral i motivació que ens va donar l'últim partidàs contra el Padre Damián, que sembla que ja el tenim una mica oblidat. Ara toca recuperar-lo! Cal entrenar amb moltes ganes aquesta setmana per anar motívadíssimes aquest divendres a Els Arcs a jugar contra el Liceu Francès. Esperem tornar a veure l'equip motivat, cridaner i lluitador que vam veure a la pista del Padre Damián!

 

Cadet A

 

 Victòria treballada!

 

Divendres, 6:15 de la tarda. Cinquena jornada de lliga: s'entronten Els Arcs contra Padre Damián. L'equip surt a la pista enmig de la cridòria del públic. A la grada no hi cap ni una agulla. Les jugadores i l'entrenador són optimistes: enrere queda el partit a l'Hospitalet del dia abans: avui juguem a casa i es nota que estem molt més còmodes.

 

Des del primer moment veiem que l'equip està a un gran nivell: la recepció funciona, lluitem totes les pilotes en defensa i les atacants estan inspirades.  Guanyem el primer set 25-16 i el segon 25-13. En el tercer set l'equip contrincant surt a per totes, doncs és la seva última oportunitat. Tot i fer un bon set, la cosa es complica i l'acabem perdent. No obstant, les jugadores d' Els Arcs no es posen nervioses: saben que el partit és llarg i que Padre Damián no pot aguantar aquesta intensitat tot el partit. Efectivament, des del primer moment agafem avantatge i tanquem el partit amb un contundent 25-8.

 

Gran partit del Cadet A que serveix per afiançar la segona plaça en la classificació.

 

Cadet B

 

Victòria difícil i contundent del Cadet B dissabte al matí a la pista exterior d'Els Arcs! Fred glacial, un equip que tornava moltes pilotes de primer i segon toc, 9:30 del matí... Tots els elements feien presagiar una gran "empanadilla". Però aquest cop NO! 3-0 i fora. Aquest cop, les cracks del Cadet B no es van deixar sorprendre i van jugar un partit prou bo en unes condicions difícils.

Tot i alguns moments de "canguelo" en que no ens sortien prou bé les coses, les noies van saber resoldre el partit per la via ràpida. La Mar havia de marxar a les 10:45 i va decidir que volia guanyar ràpid, així que es va posar a fer uns remats espectaculars amb batuda que van deixar impressionat al públic. La Mariona no volia ser menys que la seva amiga, així que també va decidir estrenar-se en el món del "joga bonito" voleibolístic i ens va deleitar amb alguns remats màgics. La Laia es va fer un fart de sacar i de salvar boles, mentre la Maria feia embogir als fans amb algun bloqueig. I la Dani... Buf, la Dani! Quin espectacle de la més petita de l'equip. Animant, rebent, defensant, sacant, col·locant... Increïble.

Aquest equip no para de millorar. Tot i no jugar al seu millor nivell, vam poder veure millores importants en molts aspectes! I un dels més importants és l'anímic: des de la ratxa triomfal de míssils de l'Andrea a la pista del Josep Pla que aquest equip comença a creure en si mateix. Comença a creure que pot guanyar qualsevol partit. Ull perquè són MOLT bones. I les ganes i l'actitud que hi posen són l'arma més potent i temible per a qualsevol que se'ns creui! Quin plaer més gran veure-les millorar i tan motivades cada dia!

 

Ah. I anem líders del semàfor dels Valors. Pares, entrenadors i jugadores. Per això la menció especial en la foto de portada al públic, que és el més entregat de la lliga, que no paren d'animar tot i que siguin les 9 del matí i estiguem a sota zero!

Quin equipàs.

 

Juvenil 

 

 

El juvenil dels Arcs s’enfrontava divendres a l’equip de l’Escola XXV Olimpiada. La gran preocupació de l’equip era el propi nivell de joc després d’una setmana sense partit.

 

L’Escola XXV Olimpiada va presentar un equip jove amb moltes dificultats a la recepció i en l’elaboració d’atacs. Tot i que tenien un parell de jugadores que van rematar be a la ronda d’escalfament, després en el transcurs del partit els seu equip no va ser capaç d’elaborar jugades que poguessin finalitzar. Potser el complicat sistema de joc no ajudava a l’equip local, va jugar amb un 6-2, un sistema de dues col·locadores on col·loca sempre la que es troba en les posicions de darrera. Aquest sistema permet tenir 3 rematadores a la xarxa sempre, però si la recepció i la col·locació no estan suficientment treballades les rematadores no poden rematar i el sistema només acaba servint per complicar més el joc.

 

El primer i el segon set van estar clarament decantats del costat de les nostres noies en base a un bon servei, una defensa atenta i un bon remat. El tercer set, tot i les advertències de l’entrenador, es va complicat en excés. Només començar ja vam veure que seria més difícil del que ens pensàvem, males defenses, males col·locacions, serveis fallats, recepcions que es deixaven caure... Les noies dels Arcs havien baixat el ritme i això ens va costar un final de set de infart que va acabar 25-23 a favor nostre gràcies a un atac línia de la Violeta.

 

 

Un bon partit més en la llarga carrera de la lliga, del que hem d’aprendre a no baixar el ritme en cap moment, ja que ho podem acabar pagant car. I ara un altre període de dues setmanes sense partit que hem d’aprofitar per pujar el llistó del joc de l’equip i implementar canvis tàctics que ens ajudaran molt!

Júnior A

 

Victòria agònica del Júnior A en un dels pitjors camps de la lliga, tots recordareu l'estrepitós partit (i crònica) del júnior B del @mestrelluch la temporada passada.

 

Els dos primers sets no van estar del tot malament, la intensitat va ser bona però va faltar la picardia de saber jugar contra l'altre equip. Vam guanyar els dos sets per la mínima i patint moltísssim.

 

El tercer set vam patir una ratxa de serveis de la seva millor jugadora, que va aconseguir posar al seu equip amb 7 punts d'avantatge. Tot i això, amb un 24-20 abaix, la ja recuperada Clara Nadal va fer 5 serveis imparables i el marcador es va capgirar a un 24-25 que suposava punt de partit per nosaltres. No tinc clar si van ser els nervis, el fred, la por o la estupidesa però vam desaprofitar l'oportunitat de guanyar el partit per la via ràpida...

 

Com acostuma a passar després de perdre una oportunitat com la que vam tenir l'equip es desinfla i el quart set sense el plus de motivació també el vam perdre. A totes aquestes ja casi eren les 11 de la nit i amb una fred siberià el 5è set pintava molt malament... Amb totes les adversitats i amb l'estadística en contra (un cop t'han remontat un 2-0 normalment perds) el júnior A va fer un bon 5è set i la victòria!

 

Felicitats i a treballar!

 

 

 

 

 

 

 

 

Escribir comentario

Comentarios: 0

Club Vòlei ELSARCS

Còpernic 34. 08021 BARCELONA

info@voleiarcs.com

664487410