Jornada 4 - Segona Fase

Benjamí

 

Divendres 5 vam viure una altra derrota, aquest cop a casa i contra l'equip Sadako. Però va ser una derrota menys dura que altres vegades perquè els dos primers sets vam quedar-nos a tres i dos punts dels 25, és a dir, molt a prop d'assaborir l'esperada victòria. Haurem d'esperar una mica més però, noies, cada cop estem més a prop! Estem complint el nostre objectiu -el de millorar cada setmana- i la victòria ja vindrà sola!

 

Tot va començar amb una ratxa de la Giu, que va entrar gairebé deu serveis seguits fent punt directe. Per davant al marcador, calia concentrar-se i no deixar que les benjamí contràries ens atrapessin. Les nenes van rebre bé i van defensar moltes pilotes, fins que la història es va repetir, aquest cop en contra nostre. Una ratxa de serveis d'una jugadora de l'altre equip va fer que el marcador s'igualés i ens va posar les coses més difícils. Aleshores va ser quan una diferència de tres punts ens va fer perdre el primer set.

 

Amb la mateixa energia que al primer set (i que no falti!!), les benjamí de Nausica van sortir al segon amb ganes de fer-ho millor. I així va ser! Vam viure jugades una mica més llargues en les que, en algunes ocasions, vam fer més de dos tocs. A més, a l'equip contricant els va costar una mica més entrar els serveis i això va jugar a favor nostre. Però aquesta vegada una mala ratxa de recepcions nostres va fer que el marcador quedés 23 a 25 i que Sadako s'emportés el segon set i, per tant, el partit.

 

Al tercer set es notava que les benjamí estaven cansades. El fred tampoc ajudava i va semblar que tiressin la tovallola molt aviat... Ens quedem amb els dos primers sets i amb ganes de tornar a jugar! La setmana vinent descasem però tornarem amb ganes de més!

 

 

Pre-Aleví

 

 El partit que van jugar les pre-alevins el passat divendres el podem resumir amb tres paraules: il·lusió, companyerisme i lluita fins al final. Vam jugar a casa contra l’escola Sagrat cor Sarrià. Tot i que va acabar sent victòria per l’equip contrincant ( 1-2) van fer una feina boníssima. Portavem uns quants partits guanyats amb facilitat i aquest va ser un partit molt diputat que ens va ensenyar moltes coses: no estem acostumades a jugar sota “pressió” i en aquest cas ens vam posar a proba. El primer set va ser victòria nostra amb molta facilitat, una victòria definida per uns serveis constants i forts però amb poca atenció a l’hora de construir el contra -atac. El segon set ens van apretar amb un servei fort i difícil de parar. Però va ser en aquest punt del partit on vam haver de jugar sota unes condicions noves i alhora difícils que vam saber aturar i reconstruir a la nostre manera. Vam començar amb un desavantatge molt gran en el marcador que es va acabar igualant al final del segon set. Tot i que va acabar sent victòria per l’altre equip, vam tirar endavant i vam lluitar fins al final quan sabíem que l’altre equip anava molt per sobre nostre. Són aquests els moments on l’equip aprèn més ja que ens adonem que quan juguem com ho sabem fer podem arribar a remuntar i a igualar el marcador. El tercer set va ser el més igualat de tots: vam començar molt tranquil·les i amb un gran avantatge respecte les contrincants. Tanmateix, a la meitat del tercer set l’altre equip ens va atrapar i vam haver de posar més atenció i més concentració. En aquest sentit, les felicito ja que no van deixar que s’emportessin l’últim set amb facilitat: el van lluitar, van celebrar cada punt, van jugar contínuament amb ganes i van posar confiança en cada pas que donaven a pista. En definitiva, van respondre amb una molt bona feina d’equip.

 

Amb tot el que he dit fins ara, m’agradaria destacar la feina que vam fer com a equip i com a jugadores. És difícil pensar i no posar-se nerviosa en un 24- 24 del últim set d’un partit, però tal i com els hi vaig comentar, són aquests els moments més xulos i divertits que et pot donar un partit de voleibol. Ara només queda continuar treballant, compartint i gaudint del voleibol!

 

Clara 

Aleví

 

 

PENDENT

Cadet A

 

 

 

PENDENT

Cadet B

 

 

Mai més no diré ni pensaré que un partit és fàcil perquè vaig guanyant 2 a 0.

Mai més no diré ni pensaré que un partit és fàcil perquè vaig guanyant 2 a 0.

Mai més no diré ni pensaré que un partit és fàcil perquè vaig guanyant 2 a 0.

Mai més no diré ni pensaré que un partit és fàcil perquè vaig guanyant 2 a 0.

Mai més no diré ni pensaré que un partit és fàcil perquè vaig guanyant 2 a 0.

Mai més no diré ni pensaré que un partit és fàcil perquè vaig guanyant 2 a 0.

Mai més no diré ni pensaré que un partit és fàcil perquè vaig guanyant 2 a 0.

Mai més no diré ni pensaré que un partit és fàcil perquè vaig guanyant 2 a 0.

Mai més no diré ni pensaré que un partit és fàcil perquè vaig guanyant 2 a 0.

 

Aquest és l'aspecte que presentaven les parets de les habitacions de totes les jugadores del Cadet B dissabte al matí. 

I aquests els titulars dels diaris esportius d'arreu del món:

 • Olé! (Argentina): EMPANADA
 • Marca (Espanya): SIESTA
 • Bild (Alemanya): KARTOFFEN DE 3R SET
 • L'Équipe (França): FACILE? FACILE?... UNE MERDE
 • Corriere delo Sport (Italia): LA CULPA FUE DE MARC MARQUEZ

 

La crònica podria acabar aqui, perquè no hi ha res que defineixi millor el partit. Però com que aquest equip ens té el cor robat, afegirem unes frases de collita pròpia. Per començar, un extracte de la roda de premsa post-partit de l'entrenador:

"Estem creixent molt aquest any, tant a nivell indivual com a nivell d'equip. És innegable i estic MOLT orgullós d'aquestes noies. L'entrenadora de l'altre equip ens ha felicitat en acabar el partit, molt sorpresa de la millora que ha vist en les noies. Cal recordar que fa només dos mesos ens van guanyar per 3 a 0!

El que hem viscut avui és una etapa més en el nostre creixement com equip. Una etapa que HEM DE RECORDAR PER SEMPRE, perquè si ho fem ens servirà molt. Hem marxat de carnaval abans de tenir el partit guanyat. 'Quin partit més avorrit', he sentit que deien les jugadores durant el segon set. I llavors he sabut que havíem begut oli. Però si aquesta derrota ens ha servit per aprendre que NO EXISTEIXEN ELS RIVALS FÀCILS, que no es pot donar vida a un rival que està caigut i que som un equip que necessita estar endollat al 100% a cada punt per poder guanyar a qualsevol rival, llavors benvinguda sigui."

 

Quins tòpics més certs...!!! El pobre Axel estava abatut en acabar el partit. Realment les estadístiques del 3r i 4t sets éren per estar-ho. Només cal mirar l'estadística sobre les pilotes fàcils que tornava el Jesus Maria (les anomenades "frees"). En els dos primers sets, el Cadet B va portar 22 frees bones (que van arribar a la col·locadora) i 4 de dolentes. I què va passar al tercer set? Doncs UNA SOLA FREE BONA i... 11 DOLENTES!!!! En altres paraules, en el tercer set van llençar a les escombraries 11 regals de l'altre equip. A les escombraries!! 11 punts gratis que va fer el Jesus Maria sense suar la samarreta, regalant la pilota i aprofitant "l'empanamenta" d'un Cadet B que s'estava fent l'harakiri.

I aquesta, amics lectors, és la mostra més evident de la desconnexió absoluta que va fer l'equip després de guanyar els dos primers sets. L'equip certament es va tornar a endollar a la meitat del 4t set (quan ja anava perdent per més de 10 punts!), però llavors ja va ser massa tard. Havien donat vida i confiança a les noies del Jesús Maria que ens van acabar guanyant en un tie-break molt disputat. Quan has remuntat un dos a zero en contra, la confiança que tens és molt difícil de contrarrestar...

 

CAL ENTRENAR MILLOR

Ara ja hem vist les dues cares del Cadet B: quan està endollat, amb totes de peu animant i concentrades, pot guanyar a qualsevol; a la que baixa una miqueta les revolucions, pot perdre contra qualsevol equip un partit que tenia guanyat.

I COM EVITAREM QUE ENS TORNEM A DESENDOLLAR UN ALTRE DIA? Doncs entrenant amb la mateixa concentració i intensitat que mostrem en algunes fases dels partits, especialment quan entrenem el 6 contra 6. Fins ara NO ho hem aconseguit. I si no ens acostumem a entrenar tant endollades com estavem el dia del Josep Pla, la setmana passada, ens costarà moltíssim arribar sempre al nivell de concentració i intensitat que requereixen els partits.

Saber concentrar-se en fer les coses que toquen a cada moment, a més, és un aprenentatge molt valuós també a l'hora d'estudiar! No distreure's amb el mòbil, amb les mosques, o amb qualsevol tonteria és fonamental per estudiar bé, i és quelcom que costa moltíssim d'aprendre. Doncs noies del Cadet B, aprofiteu els entrenaments de vòlei per anar-ho practicant! Us servirà més això que no pas aprendre a donar-li a la pilota! 

 

Eps! I també algunes coses molt bones!!

No ens oblidem d'alguns aspectes molt positius que va deixar el partit. Aqui va el TOP-4 del cronista. 

1) Els remats més forts que hem vist a la Mar fins ara (i quan s'atreveixi a fer bé la batuda ja pot ser èpic!).

2) El millors remats i les millors defenses que hem vist a la Fabiola fins ara també! Les estadístiques mostren que va ser de les millors defensores de l'equip.

3) El tie-break de la Júlia G. Després d'uns primers sets complicats, arriba el moment més tens i... 0 errors. No un, ni dos. Zero. Ai si mantingués aquest nivell de concentració durant tot el partit...!

4) Georgina, Georgina...  23 saques bons per dalt, màxima anotadora amb 13 punts en total, +39 de valoració. Eps, però no us penséssiu: va ser tot efecte de la febre!!

Juvenil 

 

 

Divendres es va jugar la 4ta jornada de la segona fase, entre el juvenil dels Arcs i l’Escola Virolai I el primer que tractarem serà precisament la pista d’aquest equip de les altures.

 

Després de perdre tres sherpas en l’ascensió al cim del Turó del Carmel, les noies dels Arcs creien haver trobat el seu particular paradís, davant seu s’elevava un imponent pavelló amb espai per a tres pistes, graderies, bar dins el pavelló, calefacció  i lluent terra de parquet que reflectia les cares il·lusionades del nostre equip. Desgraciadament no era al terra on les nostres noies havien de mirar, si no al sostre. En un atac de genialitat i esplendidesa, l’arquitecte de la flamant escola va decidir posar fals sostre també al pavelló ( why not? ). El que no podia imaginar de cap de les maneres l’anònim protagonista d’aquesta part de la crònica era que en els pavellons, de tant en tant, es donen pilotades, i en una d’aquestes va caure una de les plaques del fals sostre. Així doncs l’escola per seguretat ha prohibit el vòlei al pavelló, ja que és l’esport en el que més pilotes toquen el sostre...

 

Veient com els equips de bàsquet gaudien de l’esplèndid pavelló, les noies van començar un altre cop l’ascensió cap a la pista situada a la coberta de l’edifici, on les va rebre una espectacular posta de Sol darrera el Tibidabo i un fred siberià.

 

El partit va començar amb força retard i l’entrada en calor va ser difícil donades les circumstancies, i el joc al primer set es va ressentir. Tot i guanyar amb comoditat, es van regalar punts en fases del partit que aquest equip no s’ha de permetre regalar. Un cop les noies van anar entrant al partit i millorant el seu nivell de joc, l’Escola Virolai va tenir poc a fer i va patir molt en recepció.

 

El partit va finalitzar amb un 3-0 a favor de les nostres noies, davant d’un equip jove que de ben segur anirà millorant i no ens posarà les coses fàcils a la tornada. Una victòria tan o més important que la de la setmana passada contra la difícil Escola Alemana, ja que recordem que a la primera fase va ser contra els equips més assequibles que vam perdre els punts que ens van costar la 5ena plaça.

 

 

Un pas més i una jornada més, i el nostre equip segueix líder del seu grup, només sent competitius i aprofitant tots els entrenaments al màxim aconseguirem mantenir aquesta posició.

Escribir comentario

Comentarios: 6
 • #1

  Ladawn Diep (viernes, 03 febrero 2017 14:19)


  It's actually very difficult in this full of activity life to listen news on TV, so I just use the web for that purpose, and obtain the hottest information.

 • #2

  Wilber Ruhland (sábado, 04 febrero 2017 13:59)


  These are truly fantastic ideas in about blogging. You have touched some nice factors here. Any way keep up wrinting.

 • #3

  Cornelia Porco (domingo, 05 febrero 2017 03:44)


  Way cool! Some very valid points! I appreciate you penning this write-up plus the rest of the website is also really good.

 • #4

  Nicole Serafini (domingo, 05 febrero 2017 19:32)


  Hi, i feel that i noticed you visited my weblog thus i came to return the choose?.I am attempting to in finding issues to enhance my web site!I suppose its good enough to make use of a few of your ideas!!

 • #5

  Buford Fulgham (jueves, 09 febrero 2017 20:18)


  Admiring the hard work you put into your site and detailed information you provide. It's nice to come across a blog every once in a while that isn't the same outdated rehashed information. Fantastic read! I've saved your site and I'm including your RSS feeds to my Google account.

 • #6

  Marchelle Steve (viernes, 10 febrero 2017 05:46)


  I think the admin of this website is truly working hard in support of his website, since here every data is quality based stuff.

Club Vòlei ELSARCS

Còpernic 34. 08021 BARCELONA

info@voleiarcs.com

664487410