Jornada 4

Benjamí

El partit de divendres 13 de Novembre contra l’escola  Vall d’Hebron A es presentava amb moltes possibilitats, tot i que pels més supersticiosos es consideri un dia de mala sort.

Després d’intercanviar unes paraules amb les contrincants, l'equip de Nausica es sentia amb força per guanyar el partit i ho va demostrar sortint amb molta energia al camp. De fet, les noies van anar per sobre durant la primera part de set, fins que un seguit de serveis forts van afluixar-les. Era un bon servei però les noies podien rebre’l perfectament, només havien de posar en pràctica el que hem estat entrenant i, sobretot, creure-s’ho. Però més seguretat no va ser suficient i per quatre punts, les noies del vall d’Hebron van emportar-se la victòria.

La sort del volei és que es torna a començar de zero i, malgrat el resultat, les noies de Nausica van tornar a sortir amb moltes ganes. Les jugadores del camp van rebre molt millor (fins hi tot van aconseguir construir jugades de dos tocs!) i les companyes a la banqueta animaven en els moments més decisius. Però altre cop, tot i estar molt igualades, les contrincants van poder escapar-se gràcies a un bon servei i l’ajuda de l’àrbitre que tenia dificultats per veure bé les línies del camp,  i el set va acabar 19-25 a favor de les rivals.  

Era el primer cop que l’equip benjamí de Vall d’Hebron guanyava un partit (la més sincera enhorabona!) i les noies de Nausica ho sabien. Sabien que haurien pogut ser elles les afortunades, doncs els dos equips ens jugàvem la primera victòria. Van estar a punt i el fet de veure-la tan a prop va desmotivar un xic a les noies, que van jugar un tercer set força fluix.

No obstant, ens quedem amb el regust del primer i el segon set, de tots els serveis que, mica en mica, van entrant, de les pilotes rebudes i tornades a l’altre camp, i de l’amistat i la companyonia sempre presents en cada un dels encontres. Seguirem esforçant-nos!!


 

Aleví

Dissabte l'equip aleví jugava a l'altre punta de Barcelona, a l'escola Pineda a l'Hospitalet. L'entrenador titular de l'equip, el mestre Lluch no va poder assistir al partit per incompatibilitats laborals. L'absència no es va notar quasi res ja que l'equip per primer cop aquesta temporada va guanyar els 3 sets amb autoritat. 

També va ser un partit important per a la Tània, que tornava a jugar després de dos mesos lesionada. Molt bé les noies intentant jugar fent 3 tocs i amb bona actitud. Vam poder veure una increïble jugada entre la Maria i la Mariona, i tant la Jana com l'Alejandra van fer uns grans serveis.

Felicitats noies a seguir així!

Pre-infantil

 

El Pre-Infantil jugava dissabte a casa contra l’Escola Frederic Mistral. El partit ha acabat amb derrota 3-0 per a les noies de Els Arcs, però més enllà del resultat el problema ha estat l’actitud de l’equip.

L’equip probablement ha entrat confiat, pensant que només amb el servei ja podrien guanyar (com en els últims partits) però no ha estat així. I això que la diferència entre els dos equips no ha estat de joc, ha estat d’actitud. Mentre les rivals cridaven i lluitaven cada pilota, celebrant cada punt, les noies del Pre-Infantil estaven immòbils, sense cridar cap pilota i deixant caure tot el que anava a més d’un metre. Sí és cert que algunes noies han intentat jugar, i hem pogut veure algunes bones jugades casi sempre protagonitzades per la Maria i la Natàlia. Però contra equips que també juguen això no és suficient,

Cal entrenar concentrades i canviar d’actitud tant als partits com als entrenaments. Tothom creu en aquest equip i les seves capacitats, però cada jugadora ha de deixar a banda vergonyes i queixes, i centrar-se en fer-ho el millor possible. En sumar. En seguir millor companya i animar sempre a l’equip, i en intentar fer-ho millor sense fixar-se en els errors de la resta de jugadores o de l’àrbitre. Només d’aquesta manera podrem ser millor equip i passar-nos-ho molt millor!

Infantil

 

 De més a menys a nivell de joc, però de menys a més com a equip. Aquest podria ser el resum ràpid del partit que va jugar l'infantil aquest divendres al camp del Lestonnac. El primer set va ser el millor que hem jugat fins ara. Les noies d'Els Arcs van rebre bé els serveis de les rivals, lluitaven totes les pilotes i feien 3 tocs sempre que podien. Però a partir del 12-15 el nostre joc es va anar desinflant. En el segon i el tercer set els ànims i l'entrega van decaure i ens vam oblidar de rebre. Els nervis es van notar i no vam estar al nivell que haguéssim pogut estar. Cal estar concentrades en cada punt, en cada pilota, i no pensar en el marcador, ni en el set, ni en el partit.

Tanmateix, hi ha moltes coses de les que podem estar contents. En primer lloc, del retorn de la Irene després de la seva lesió al dit! Després, del bon debut de les dues Carles, que tot i els nervis del primer dia van fer bones accions. I, el més important, podem estar contents de que per primer cop vam ser un equip: les 10 van venir, van jugar quan els hi va tocar i, quan els hi va tocar descansar, van estar animant des de la banqueta. En aquest aspecte, menció especial per la Mireia i la Maria, que es van deixar la veu fins i tot en els pitjors moments del partit!

Mantenir aquesta cohesió i continuar fent pinya és el primer pas perquè el nostre nivell millori i comencem a veure resultats. Ànims!

 


Cadet A

 

Bon partit del Cadet A, que va guanyar 3-1 a la sempre complicada pista de l'Escola Virolai.


L’equip ha tornat a posar en pràctica el sistema 5-1, que cada cop surt millor. Potser a causa del terrible fred, l’equip ha entrat menys endollat al segon set, que ha acabat perdent al final.

Tot i així molt bon partit del Cadet A fora de casa, que suma la seva tercera victòria de la temporada. Menys dubtes després de cada rotació, i les noies sembla que comencen a trobar-se còmodes al camp.


Felicitats i a seguir entrenant concentrades per cada dia ser millor equip! 

 

Cadet B

 

Una passa enrere per fer-ne dues endavant

 

Dissabte gris pel Cadet B, que per primer cop aquesta temporada no va assolir els objectius marcats per al partit. El prometedor equip, que venia seguint una impecable línia ascendent, es va veure completament neutralitzat per les noies del Lestonnac de principi a fi. De nou les noies d'Els Arcs s'enfrontaven a un equip molt superior, però aquest cop, a diferència de la setmana passada, van ser incapaces d'abstreure's del marcador i jugar al seu màxim nivell fent bé les coses que saben fer.

Tot i que al tercer set hi van posar moltes més ganes i se les veia menys nervioses, van continuar cometent errors de posicionament i de pilotes fàcils que semblava que havien eliminat en les darreres setmanes. És cert que tres de les rivals tenien els millors serveis als quals han hagut de fer front fins ara. Però el preocupant no és que encaixessin punts amb aquests saques, sinó que, després, van ser incapaces de fer arribar a les col·locadores recepcions de saques per baix o pilotes que ens venien de l'altre camp de mà baixa, probablement a causa dels nervis i la tensió que els provocava anar perdent de molt i que, d'alguna manera, els impedia estar on tocava a cada moment.

Aquest partit serveix de toc d'atenció: cal treballar de valent i, sobre tot, cal entrenar millor. Per ser competitius és tan important la tècnica i el físic com el cap. Saber estar concentrades i pensar què cal fer i on cal estar a cada moment és crucial i difícil al mateix temps, i es practica posant més càrrega d'atenció als entrenaments.

 

La setmana que ve toca jugar al Col·legi Jesús Maria i demostrar que això ha estat només una petita pedra en el camí, però que l'equip continua creixent! Si mantenen el mateix compromís i el mateix esperit d'equip que fins ara (que és excel·lent), de ben segur que ho aconseguirem!

Juvenil

Derrota més que evitable

 

Mala jornada per l’equip juvenil dels Arcs, tot i jugar a casa les noies no van ser capaces d’entrar en calor i jugar el partit amb l’exigència que aquest demanava.

La tarda pintava be per les noies dels Arcs, un rival sòlid però assequible, un pavelló ple i una bona entrada en calor, tot semblava indicar que les noies entrarien enxufades a per la victòria, res més lluny de la realitat. Les nostres noies van oscil·lar al llarg de tot el partit entre una gèlida apatia i un nerviosisme tempestuós que dinamitava tot el treball el treball tècnic que han pogut fer aquestes dues setmanes d’entrenaments. Les noies de l’Infant Jesus, excel·lents en defensa es limitaven a esperar l’error local, ja fos en defensa, recepció, col·locació, atac o el pitjor de tot, en servei.

Tot i la difícil situació les del carrer Copèrnic van ser capaces d’arribar a un Tie Break cosa que demostra el potencial i la qualitat que te aquest equip si es posa a fer millor les coses. Llàstima que regaléssim aquest 5e set en un espectacular darrer atac de nervis que es va traduir en tres serveis directes a la xarxa.

 

Aquest equip ha de començar a treballar millor, des de l’autoexigència i el sacrifici per agafar seguretat de cara a la recta final de la primera 1a Fase i arribar al potencial que tots li intuïm.

 

Júnior A

Victòria incontestable!

 

Aquest divendres al pavelló d’ Els Arcs hem pogut veure un bon partit de vòlei entre Els Llorers i Els Arcs. Els dos equips han lluitat de valent, però el Júnior A, desplegant un joc casi perfecte, ha aconseguit emportar-se’l cap a casa. Cal destacar la concentració màxima de les jugadores durant tot el partit.

 

Resultat final: 3-0 (25-8 / 25-4 / 25-6).

 

El Júnior A segueix intractable: quatre partits i quatre victòries.

 

Júnior B

 

“Excursió a Down Diagonal”

 

El Júnior B ha jugat dissabte a les 12h al camp de l’Institut Joan Coromines. (contingut censurat), l’equip ha hagut d’utilitzar mapa i brúixola per arribar a una pista difícil de trobar. De fet les noies han pogut visitar una part de Barcelona que desconeixien.

Tot i la victòria 3-0, el Júnior B no s’ha acabat de trobar còmode en cap moment, començant per l’escalfament. Feia fred, molt fred, i la falta de pilotes ha fet que les jugadores entressin fredes al camp. No era el dia al servei: Entre la qualitat de la pilota i el vent, les noies de Els Arcs han arribat a regalar fins a vuit serveis al primer set. Per no parlar de la recepció! Més surrealista que un quadre de Dalí. El que sí ha funcionat ha estat la defensa i la lluita; i tot i que les coses no han acabat de sortir, l’equip ha sabut tirar de veterania per guanyar un partit que es podria haver complicat molt.

 

Pros

-          El resultat: Aquest equip el que vol és jugar bé, però s’ha de reconèixer que aquest partit molt probablement s’hagués perdut l’any passat. Una mostra de que l’equip ha crescut. I a més sap jugar amb paciència quan el partit està ajustat: 27-25 al 1er set i 30-28 al 2on.

-          Les col·locadores: L’equip va just en aquesta posició, però la Goretti i la Nana (avui MVP per unanimitat) han tornat a dur la batuta amb seguretat, conscients de la importància que tenen en l’equip.

-          Perseverança i actitud: Quan el joc no és com hauria de ser, amb molts errors, hi ha el risc d’entrar en nervis i depressió. Dissabte l’equip va seguir lluitant i intentant fer el seu joc, i la proba és que al tercer set es van veure els millors punts de l’equip.

 

Contres

-          La recepció. Mare meva! El final del segon set ha estat un cúmul de despropòsits. Pilotes caient sense que ningú les toqui, mala posició, lectura i reacció. Si la recepció falla aquest equip és molt vulnerable.

-          Desconcentració. Que després de més de dos mesos treballant-ho encara es vegin jugadores mal col·locades al camp, no parla molt bé de l’equip. En aquest sentit les noies s’han de posar les piles, que ens ha arribat que hi pot haver examen sorpresa en breus. #espavileu

 

En fi, tampoc cal fer llenya de l’arbre caigut. Si algun equip ens ha demostrat que sap jugar com els àngels és aquest. Ara les noies tenen dues setmanes per a preparar l’important partit con Els Llorers “A”. Cal tornar a entrenar concentrades i atentes en cada aspecte per després poder gaudir els partits sense que l’equip es desordeni. Ànims noies! Segur que podrem ensortir-nos-en-hi-los-les-hola!

 

1x1

Carla Martinell. FREDDY KRUEGER. Un malson per la defensa rival. La capitana gaudeix i ens fa gaudir a tots.

Maria Ribalta. PILAR RAHOLA. És a tot arreu donant guerra, traient el seu caràcter per deixar en evidència al rival. Sembla que ja la tenim recuperada pel afrontar amb força l’últim tram de la 1a fase.

Maria Goretti. CONSAGRADA. Ja ningú dubte de la Maria; l’únic dubte és si farà un bon o un molt bon partit. Ahir va fer el que tocava: concentrada en defensa i activa en atac. L’equip ha madurat en part gràcies a la seguretat que ha aportat la Maria aquest any.

Anna Esteve. BACK TO THE FUTURE. Per moments hem tornat a veure a la punta que ens va embadalir la temporada passada.

Bibiana. SNIPER. On posa l’ull posa la pilota. Al tercer set hem vist a una Nana imparable i col·locant amb una precisió increïble.

Sílvia. SHARAPOVA. La Sílvia se’ns ha presentat amb un “modelito” de tenista que ha descol·locat a bona part del públic masculí. Ha començat imprecisa al servei però en partits d’aquests la seva actitud i empenta són crucials per l’equip.

Blanca. INSPECTOR GADGET. Sembla que se li allargui el braç quan remata. No hi ha bloqueig que pugui amb ella.

Cris. JARABE DE PALO. Si una cosa et va bé, no la canviïs. L’atac des del terra de la Cris és de les coses més ortodoxes que es poden veure avui en dia en un camp de voleibol. Ni batuda, ni salt. Ella carrega el braç i llança un obús al camp rival.

Clara. INTO THE WILD. La Clara segueix en plan xerpa amb el Mobi, en alguna expedició al Kilimanjaro o a la Mola del Vallès. Esperem que torni aviat que l’equip la troba a faltar.

Lluch. MEDIÀTIC. La fama és el que té. Al acabar el partit tant l’àrbitre com l’entrenador rival s’han apropat per poder conversar una estona amb el seductor entrenador. Avui amb guants a conjunt.

Escribir comentario

Comentarios: 0

Club Vòlei ELSARCS

Còpernic 34. 08021 BARCELONA

info@voleiarcs.com

664487410