Jornada 3

Aleví

Partit complicat de l’Aleví, que va perdre 0-3 contra Santa Dorotea. Les noies tenien la difícil tasca d’intentar jugar molt bé més enllà del marcador. I en molts moments ho van aconseguir.

Mentre l’equip rival no feia un joc elaborat, les jugadores de l’Aleví intentaven fer tres tocs cada cop, i en moltes ocasions se’n van sortir. Molt bé la Paula, l’Alejandra i la Candela al servei, fent alguns punts directes. Enorme la Jana, que divendres va ser capitana, i la Maria, que no només van jugar concentrades, sinó que encara que la pilota fos complicada, seguien intentant fer tres tocs. L’equip en alguns moments va caure en l’error de posar-se nerviós per anar perdent, i en alguns moments vam tornar a estar apàtics (com en el primer partit). En aquest sentit partit perfecte de la Mariona, que més enllà que li surtin o no les coses segueix animant a les seves companyes fins al final. I menció especial per a la Marta, que va haver de jugar sense ulleres!

Aquest partit serveix de molt! Hem d’aprendre a estar pendents només de nosaltres, de jugar cada dia millor independentment del resultat. Es clar que tots volem guanyar! Però només si intentem jugar concentrades i fent els tres tocs podrem ser millor equip. I quan les coses no surtin no hem de buscar culpables (ni en el rival ni en l’àrbitre) i seguir animant i amb ganes de jugar! Si ho aconseguim serem un equip imparable i gaudirem molt més dels partits. A seguir endavant!

 

Cadet A

 

2ª Victòria

 

Segona victòria del Cadet A que s'enfrontava a casa al Santa Dorotea. Aquesta setmana començavem a posar en pràctica el sistema de 5-1 (cinc rematadores i una col·locadora). També estrenavem les posicions que de moment jugarem. Aquestes noves posicions permetran que entrenem i juguem molt millor ja que cada posició té dues jugadores.


El partit va començar de la millor manera possible, estaven al camp les sis jugadores que l'any passat van guanyar el prestigiós torneig Internacional d'Andorra i amb aquesta alineació de gal·la ràpidament vam agafar distància al  marcador. 

El segon i tercer set van ser  els més complicats. El fet de començar a fer una rotació totalment nova, implica molts dubtes i molts ajustaments. Tot i que vam perdre de manera ajustada els dos sets, destacar la bonissíma actitud de totes les jugadores i en especial la Mercè, que s'estrenava com a col·locadora. Les joves jugadores de Els Arcs també van voler demostrar les seves habilitats futbolístiques! esperem que els propers partits deixin la pilota de futbol a casa....


L'important quart set va començar molt bé però vam patir per guanyar-lo fins al final, 25-23. Destacar  a la Maria que ha decidit per fi col·locar de dits.


Finalment el definitiu 5è set va estar sempre dominat per les nostres que ja desde l'inici es posaven 9-0 al marcador. Victòria molt important per practicar el nou sistema i consolidar l'equip!


Felicitats i a per el proper partit, divendres 18:15  a l'escola Virolai.


 


Cadet B


La derrota més dolça


Es pot marxar satisfet d’un partit perdut per 3 a 0? Sí, es pot. I és que el Cadet B està creixent. Divendres vam veure un equip fort, unit i madur, que va donar una lliçó d’esportivitat: perdent per 2 sets a 0 i amb un marcador al tercer  de 9 a 19 en contra, les noies continuaven deixant-se la veu animant a les seves companyes i lluitant cada pilota amb ungles i dents. Les noies d’Els Arcs van jugar probablement el seu millor partit i, tot i així, es van endur una derrota contundent. Però en això consisteix competir: si ho hem donat absolutament tot al camp, felicitem al rival amb el cap ben alt.

Divendres, les noies del Sagrat Cor, amb molta més experiència a la categoria, van ser molt superiors. Però no hi ha dubte que, si mantenim aquesta actitud als entrenaments i als partits, si anem complint els objectius que ens marquem setmana rere setmana, d’aquí un temps podrem competir amb elles de tu a tu. L’objectiu plantejat per aquest partit era rebre bé i pujar un esglaó el nivell d’intensitat defensiva, i el vam complir amb escreix. El públic va gaudir d’algunes jugades molt bones i va ovacionar les noies d’Els Arcs en diverses ocasions després de salvar pilotes que semblaven perdudes.

El primers 11 punts van ser una bona descripció del partit. Estàvem rebent perfecte els potents serveis de les rivals, estàvem rematant, estàvem defensant... I tot i així perdíem 10 a 1. Per què? Per detalls que encara no hem treballat prou, com faltes per tocar la xarxa, remats que no passaven de la xarxa i, sobretot, perquè les rivals ens ho aixecaven absolutament tot! Fins ara estàvem acostumades a que cada cop que fèiem una bona jugada i rematàvem era punt; divendres vam aprendre el que és haver de rematar fins a 3 o 4 vegades per aconseguir fer un sol punt. Però tenen molt més mèrit els 42 punts que vam fer en aquest partit que tots els que havíem fet fins ara, perquè tots van ser lluitats i ben jugats.

La millora en defensa i recepció d’aquest equip és probablement el més destacable de tot. L’any passat potser aconseguíem fer 7-8 remats per partit: ara gairebé cada cop que tenim la pilota aconseguim acabar la jugada amb un remat. I aquesta millora de base ens permetrà seguir avançant i millorant en tots els altres aspectes del joc.

És difícil destacar un sol nom, perquè totes van estar immenses, tan a dins com a fora del camp. Com a principals novetats, vam veure el debut de la Núria com a lliure i els serveis per dalt de la Júlia V i la Georgina. La Júlia V va tenir la difícil tasca de jugar en dues posicions diferents: va fer el segon set de col·locadora i el tercer de quatre, que va ser quan més va brillar. També vam veure els primers bloquejos de la temporada de la Mar i la Júlia G. La Mariona (que es va deixar la veu) i l’Andrea van fer els punts de remat més bonics. La Laura i la Maria van mostrar una gran millora en recepció. La Fabiola va continuar sorprenent a tothom que descobria que aquest és el primer any que juga a vòlei! La Dani va tornar a demostrar que té uns dels millors dits de la categoria i que serà una fantàstica col·locadora. I la Laia, animant a cada punt, va tornar a ser un martiri per a les rivals cada cop que anava a sacar.

Dissabte que ve ens toca visitar la pista del Lestonnac, un altre rival complicadíssim. Però esperem fer un passet més i continuar en la mateixa línia ascendent que fins ara!

Júnior A

                        Victòria clara!


El Júnior A s’ha enfrontat a l’escola Jaume Pla en un partit poc vistós però molt transcendent, ja que si volíem seguir sent líders de grup no ens podíem permetre cap ensopegada. Entre la xarxa, que estava excessivament alta, i el sostre, increïblement baix per tractar-se d’un pavelló de vòlei, hem tingut poc marge per desplegar el nostre joc.


Com dèiem, les característiques de la pista del Josep Pla fan molt difícil fer una bona actuació. Hem decidit plantejar una estratègia conservadora que ha funcionat a mitges, doncs avui els serveis del nostre equip no han estat al nivell que estem acostumats. Tot i això, podem estar contents perquè era un partit que per les característiques del rival, les dimensions de la pista i el fet de jugar fora de casa era molt fàcil perdre la concentració en algun moment, cosa que les nostres jugadores no han permès.


El resultat ha estat de 0-3 (13-25, 13-25, 19-25). Una vegada més, moltes gràcies a la Sònia que ha vingut a ajudar i com sempre ha fet un partit destacat.

 

Júnior B

 

“Victòria i poc més”

 

El Júnior B jugava dissabte a les 14h a casa contra el CV Sant Martí. Les noies, poc acostumades a matinar, van tirar d’ofici per guanyar un partit amb poca història. Tot i que DJ Ponsi va intentar amenitzar l’escalfament amb alguns “temazos” (i altres cançons de procedència sud-americana), a algunes jugadores semblava que els hi fes certa mandra jugar. I això es va notar durant el primers set.

Tot i la victòria 3-1 l’equip va jugar apagat, lent en recepció i imprecís en defensa, cosa que feia que costés construir bons atacs. Fins l’entrada de la Sílvia al camp, que a banda de ser l’MVP va exercir de cheerleader, l’equip no es va començar a animar. El Júnior B casi remunta el primer set amb una Cris que feia parar boja a la defensa rival, combinant atacs i fintes, i una Goretti molt endollada en defensa i repartint molt bé el joc. Al segon set van ser les centrals qui van prendre el protagonisme. La Carla no volia marxar a casa sense fer el seu tradicional “pinchote”, i amb un parell de remats va acabar de desmoralitzar a un rival un xic desorientat. La prova és que el set va acabar amb una falta de rotació de l’equip visitant.

 

El tercer set per això va ser més avorrit que una pel·lícula d’aquelles subtitulades que fan als cinemes Verdi. L’emoció la posava Lluch, canviant la pilota cada vegada que aquesta es mullava (caldria trobar alguna solució al tema goteres, @Jardel), i alguns remats de l’Anna que feien arrancar els aplaudiments d’una grada encara més plena del que és habitual. I quan l’equip rival va gosar apropar-se al marcador, entre la Nana i la Blanca construïen un parell de jugades que feien acabar amb les aspiracions visitants. El quart set, amb les rivals traient la bandera blanca, va tenir l’al·licient de veure a les germanes Esteve jugant juntes després de dos anys sense fer-ho. Una Marta animadíssima per poder jugar de punta va reanimar a l’equip, i les noies van decidir que hi havia gana i que la cosa havia d’acabar ràpid.

 

3-1 poc vistós però que serveix per seguir en les primeres posicions de la classificació. D’aquells partits que al cap d’uns mesos necessites mirar l’acta per enrecordar-te’n, i que serveix d’avís a un equip que ha de jugar al 100% d’actitud i concentració per poder seguir creixent. Lluch se’n va anar sense fer declaracions que es veu que tenia una reserva al Botafumeiro i feia tard.

 

1x1

Carla Martinell. VALENTINO ROSSI. Encara que se li creuin els cables segueix sent la millor. Partit irregular de la Carla que anava alternant alguns remats espectaculars amb algun que altre renec quan alguna recepció no anava suficientment bé.

Maria Goretti. DR HOUSE. Potser no es mou molt ràpid i a vegades es gasta la mateixa mala llet, però fa la seva feina a la perfecció. Cada dia més segura i concentrada, tot i no tenir el seu dia en el servei, va estar atenta en defensa i recepció, i cada cop s’entén millor amb les atacants.

Anna Esteve. GALETES DIGESTIVE. Tot fibra. Està en un estat de forma pletòric i en defensa arriba a tot arreu. Cada dia més segura i agafant més responsabilitats, tenim punta per anys.

Bibiana. AVECREM. Enriqueix el joc de l’equip. No va estar tant esplèndida com ens tenia acostumats, però col·loca de les mil meravelles!

Sílvia Pons. “KETCHUT”. La salsa que necessitava l’equip ahir. Enorme Ponsi que es notava que tenia ganes de jugar, animant del primer a l’últim punt a tot l’equip. L’enèrgica central va fer un partit rodó, jugant de manera molt intel·ligent i llegint a al perfecció la defensa rival.

Blanca. FROZEN. És com ha deixat a les rivals. No han pogut fer res davant l’allau de bloqueigs de la central. Cada cop està més pendent de la xarxa, perquè cap pilota passi sense el seu consentiment.

Cris. GOONIE. Sembla inofensiva però al primer remat et destrossa. La Cris avui estava animada amb la majoria de la grada animant-la. El servei se l’hi ha resistit a estones, però en atac i defensa ha estat impressionant.

Marta Esteve. JAMES BOND. Llicència per rematar. Lluch ha cridat a la jugadora del Júnior A l’últim moment davant l’allau de baixes que tenia l’equip, i ella encantada de jugar de punta!

Maria Ribalta. WINTER IS COMING. I la Maria ha estat la primera en caure. Unes angines de cavall li van impedir venir al partit. Repòs i suc de taronja, Maria!

Clara Llimona. DORA EXPLORADORA. La Clara no ha pogut venir degut a una expedició que tenia amb el grup “Convi” (o “Moovie”, o alguna cosa així).

Lluch. BENITEZ. Però no. Lluch encara que no jugui bé, guanya. Venga ánimos Rafa, que en el clásico os caen 3!

Escribir comentario

Comentarios: 0

Club Vòlei ELSARCS

Còpernic 34. 08021 BARCELONA

info@voleiarcs.com

623199719