Jornada 1

Pre-Aleví

Victòria per les pre- alevines contra l’escola Auró 2 a 1!!! El primer partit i ja han demostrat tenir una gran passió i un gran entusiasme per al voleibol! Aquest any tenim quatre noves incorporacions, la Manuela, la Martina, la Aliona i l’Alice que van estar al 100% en el seu primer partit com a jugadores del Nausica.

Al ser el primer parit es van notar una mica més de nervis i en alguns moments vam patir una mica ja que vam guanyar el primer set pels péls! Tot i així, els serveis van entrar quasi tots i s’ha fet una gran millora en la recepció! El que si que m’ha sorprés és que comença a semblar que juguen a volei i no a tennis ja que van haver-hi jugades amb tres tocs molt ben construides.. Hem de continuar entrenant perquè cada vegada anem millorant més el nostre joc! Aquesta temporada promet noies, endavant!

Aleví

Inici complicat

Derrota a casa per 0-3, de l’Aleví contra les Teresianes, un equip complicat. Les grans del Nausica els hi ha tocat començar contra un dels equips més difícils i això ha pesat en l’actitud de les noies, que per moments han arribat a jugar força apàtiques. L’equip ha començat el primer set amb força, amb molts bons serveis de la Marta Mallol i la avui capitana Paula, i algunes defenses de mèrit de l’Alejandra. Intentant fer tres tocs i atentes en recepció, l’equip ha jugat força bé de moment, plantant cara al fort equip visitant.  Tot i així quan s’han vist superades algunes de les noies han acabat baixant els braços. Al segon set ha estat més desigualat. Bones recepcions de la Maria i la Candela, i molt bé la Mariona al servei. El tercer set ha estat el més fluix de les noies de l’Aleví. Tant les que eren al camp com les que eren a la banqueta han estat més pendents d’altres coses que del partit.

Queda molta temporada per endavant, i per moments l’equip ha fet jugades molt bones, però ens cal jugar amb moltes més ganes i actitud. I aquest canvi comença per estar atentes als entrenaments. Si tots sumem i anem a una, podrem millorar i passar-nos-ho molt millor. Però cal que cada jugadora estigui amb ganes de millorar i d’aprendre. Molts ànims noies! Segur que si ens esforcem les coses acabaran sortint bé, però cal intentar jugar amb ganes sense fixar-nos en el marcador.


Pre-Infantil

Debut il·lusionant

Gran inici de temporada del Pre-Infantil, al camp de l’Institut Montserrat. El partit ha acabat 0-3 a favor de les noies de Els Arcs. El bon servei de l’equip ha fet que ràpidament el marcador es poses a favor de l’equip visitant. Les noies han estat entrenant aquestes setmanes amb ganes i avui s’ha notat. Encara falta millorar moltes coses, com jugar menys nervioses i amb més confiança, cridant “meva” a cada pilota, i intentant fer sempre els tres tocs. Però si l’equip segueix entrenant amb ganes, aquestes noies poden arribar molt lluny.

El partit ha començat amb les noies força nervioses. Però una gran ratxa de serveis de la Natàlia Aragonés (dorsal 29) ha donat un bon avantatge al Pre-Infantil. Amb el marcador a favor l’equip ha jugat més còmode, i s’han vist algunes jugades molt bones entre la Carolina Blanch (9) i la avui capitana Maria Casals (8). Al segon set s’han vist les millors jugades del partit, sobretot amb la Laia Obiols (32) de col·locadora. Entre la Gisela Ramos (1) i la Carla Aragonés (28) han fet la jugada del partit, salvant una pilota impossible. El tercer set ha tingut poca història. Increíbles els serveis de la Mar Escriche (27) i l’Andrea Echeverría (3), que demostren que quan una juga concentrada i amb ganes les coses acaben sortint bé. I gran actidud en defensa de l’Ariadna Cunill (31), cridant “meva!” a cada pilota, i fent algunes defenses de mèrit.

Felicitats noies! Cal seguir treballant amb ganes, i sobretot jugar celebrant cada punt i animant-nos les unes a les altres! Si aconseguim estar més concentrades als entrenaments i menys nervioses als partits, les coses ens poden anar molt bé! A seguir amb força!

Infantil

 

Començament complicat per les infantils dissabte a casa contra el Club Voleibol Sant Martí. D’entrada veníem només amb 7 jugadores, i això va limitar la possibilitat de fer canvis, especialment quan la Irene es va lesionar el dit. Hem de treballar molt entre tots per millorar el compromís amb l’equip, que és un valor essencial de Volei Els Arcs i pensem que és molt enriquidor per al desenvolupament personal de les nenes.

 

En ser el primer partit, els nervis i la por ens van jugar una mala passada al principi i no vam ser capaces d’apropar-nos al nostre nivell de joc real, el que mostrem als entrenaments. Teníem les cames paralitzades i les rivals ens van passar per sobre fàcilment, especialment en el segon set. Però en el tercer set la història va canviar completament. Passats els nervis inicials, les noies van entendre que l’important a aquestes alçades no és el marcador sinó passar-s’ho bé jugant, lluitant amb la màxima intensitat cada pilota i anant aprenent poc a poc. En conseqüència, les noies es van deixar anar i van jugar un molt bon set. L’actitud va canviar radicalment, vam començar a veure bons punts disputats i lluitats de debò i el resultat va ser que el CV Sant Martí va tenir moltes dificultats per guanyar-nos (25-19)!

 

Podem marxar contents per aquest tercer set perquè ens fa ser optimistes i ens mostra el camí a seguir. Si mantenim aquesta actitud, el nostre joc millorarà moltíssim. És totalment normal que fem errors tècnics a aquestes alçades i que li donem malament a la pilota, però això no ens ha de fer tenir por! Anar a per cada pilota i lluitar perquè no caigui al terra sí que és innegociable i serà el signe d’identitat d’aquest equip! Toca continuar treballant i desitjar-li una ràpida recuperació a la Irene!

 

 

Juvenil

Victòria còmode 3-0 de les juvenils del Marc Puyuelo al camp del IES Ernest Lluch. El partit es presentava assequible, les noies del Ernest Lluch fa poc que han començat amb el vòlei i la falta d’experiència es va fer notar.

En partits com aquest el repte és mantenir la concentració del començament fins al final, perquè en qualsevol moment estar amb la guàrdia baixa pot costar més d’un ensurt. L’equip va aprofitar per treballar com no donar ales al rival, un servei fallat, una defensa que es deixa caure o una falta de rotació, són elements que poden ajudar a un adversari que ho està passant malament a refer-se. Elements que en aquest partit no es van produir a excepció del final del tercer set on hi va haver una petita baixada de concentració, que es va traduir en punts per les noies del Ernest Lluch. Tot i això les nostres jugadores van aconseguir liquidar el set amb un còmode 25-12. Menció especial per les noves incorporacions a l’equip d’aquest any, la Violeta i la Berta, que entrant des de la banqueta, van saber trobar el seu lloc al camp i ajudar a mantenir el nivell de joc que fins al moment havíem tingut.

També volem reconèixer la bona feina de l’entrenadora de l’Ernest Lluch que tot i les dificultats per les que estava passant el seu equip, no va deixar d’insistir en que fessin tres tocs i no es deixessin endur per la temptació de la pilotada directe a l’altre camp, que al final es pa per avui i gana per demà. Si segueixen en aquesta línia segur que quan tornem a jugar contra elles seran un rival dur. 

Júnior A

 Comença la temporada!!!
Després de la pretemporada, per fi comença la lliga! El Júnior A ens vam posar a treballar a principis de setembre amb molta il·lusió per a estar llestos per al primer partit de lliga i sembla que ho hem aconseguit! L’objectiu era integrar els dos nous fitxatges  i recuperar el bon nivell de joc que l’equip va demostrar que tenia al Campionat d’Andorra 2015 el juny passat.

Aquest dissabte teníem un partit difícil contra la Sedeta com a visitants. És una pista que mai se’ns ha donat bé: les jugadores locals mai donen una pilota per perduda, la pista fa baixada i té un microclima propi de Sibèria, així que s’ha de jugar concentradíssim tot el partit. La convocatòria era a les 8:15 per a mentalitzar-se amb calma pel partit, i tot i l’horari, les nostres  jugadores han arribat puntuals i molt ben descansades. 
El primer set ha començat amb l’equip molt ben posicionat i amb un percentatge d’efectivitat en K-1 altíssim: només hem deixat de puntuar en recepció en tres ocasions. Això sumat a una alta contundència en el servei ha fet que el set acabés ràpidament amb un 13-25. En el segon set hem tingut una única mala ratxa de quatre punts just al començament i això ha fet que juguéssim incòmodes i a remolc tot el set. En alguns moments semblava que haguéssim d’atrapar-los, però sempre un error en el nostre servei ens tallava les possibilitats. Hem acabat perdent per la mateixa diferència, 25-21.
El tercer set ha estat calcat al primer: hem sortit amb les idees molt clares, hem fet un set molt complert en tots els aspectes i ens l’hem emportat en quinze minuts amb un 11-25. En el quart la cosa ha estat més renyida. Hem arribat a la fase final del set 18-20, després  d’estar lluitant aferrissadament els dos equips. Però la Marta ha anat sacar  i ha clavat cinc serveis flotants en salt que ens han ajudat a tancar un set que es podia complicar amb 18-25. Balanç final de 1-3 a favor dels Arcs. Dos punts i cap a casa!
Menció especial a l’Emma que debutava amb l’equip i ha demostrat ser un puntal en defensa i a la Sònia del Cadet A que ha vingut a donar-nos un cop de mà i ha fet un partit espectacular.


Júnior B

 

"Torna el vòlei. Torna el Júnior B"

S’ha fet llarga l’espera però ahir va arrencar la temporada del Júnior B, que va fer un partidàs a casa contra el Sagrat Cor de Sarrià, campiones invictes la temporada passada. Avui hom anava al quiosc i les noies d’Els Arcs eren les protagonistes de totes les portades dels diaris. La Vanguardia obria amb un “Victòria 3-0 d’un extraordinari Junior B contra les vigents campiones”. A l’ARA s’hi podia llegir en majúscules: “Allau de joc de les noies de Lluch”. El “neutral” diari MARCA titulava: “El Júnior B hace el mejor partido de la última decada”. Fins i tot la premsa internacional se n’ha fet ressò! El Washington Post feia un joc de paraules i titulava “Junior B-est team ever!”. “Nós amamos o voleibol! Nós amamos o Júnior B!” resava el prestigiós Diario du mulher du bigote de Portugal. El Bora Bora Express de Hawai obria amb un gran“Aloha Els Arcs!”. I així passant per diaris de referència com el Giornali di Quattro Formaggi d’Itàlia o el reconegut Escandinavia Times.

Però aquest partit no ha estat fruit de la casualitat! Aquesta temporada l’equip ha sacrificat part de les seves vacances per tornar abans i amb més força als entrenaments. Campionats de volei platja, stage a St Julià de Vilatorta i curses interminables per la carretera de les Aigües. Ni a l’exèrcit nord coreà hi ha l’exigència que Lluch ha imposat a les noies a cada entrenament. I ahir van tenir el primer premi a tot aquest esforç.

 

Declaració d’intencions

Només començar el Júnior B s’ha posat 7-0 amb una Sílvia Pons pletòrica al servei, deixant a les visitants més estabornides que ni un cop amb una paella del Leroy Merlin.  Encara sorprès per l’envestida local, el Sagrat Cor de Sarrià demanava un temps mort per intentar frenar el joc d'Els Arcs. Impossible. Les noies de Lluch estaven imparables, defensant-ho absolutament tot. Extraordinàries Nana i Goretti, col·locant pilotes impossibles, i sacrificant-se com mai en defensa. L’equip es disparava fins a un 17-6, guanyant tots els punts llargs. Però una bona ratxa de serveis rivals, coincidint amb el millor moment del Sagrat Cor de Sarrià explotant la zona 1 local, posava el marcador a 17-11. "Ni te", "ni te". Lluch ha demanat un extraordinari temps mort per reajustar la defensa local i les noies s'han tornat a endollar. La Maria ha arribat com un coet a una defensa al fons, perquè la Nana li fes una col·locació mil·limètrica a una Esteve que ha rebentat la línia. Pam! 25-20. Amb les rivals encara intentant recuperar-se del cop rebut, el segon set ha començat ajustat però amb Els Arcs manant sempre al marcador. El Sagrat Cor de Sarrià és dels equips amb més potencial ofensiu de la lliga, però davant s'han trobat a una defensa extraordinària. Llimona ha estat un malson per a les atacants rivals, que estaven més incòmodes que volant amb Vueling. La segona capitana, i avui MVP del partit, deu haver tornat a casa amb les cames plenes de blaus dels cops que ha arribat a tirar-se a terra; i és que en un punt ha aixecat fins a tres pilotes seguides en defensa. Les receptores han fet un partit increïble al darrera, arribant a les cantonades i permetent que l’equip seguís lluitant cada punt fins al final. I amb 9-6 el marcador ha començat el festival de les centrals. Primer ha estat la Carla. La capitana ha fet una sèrie de remats espectaculars gràcies a una Goretti que ha jugat el millor partit que se li recorda. I un bloqueig espectacular de la Blanca ha servit per a tancar el segon set (25-17).

 

Equip madur

Típic de la temporada passada, no? L’equip va 2-0, es relaxa i perd el tercer set, oi? OI?!!?! Doncs no, colla de malpensats! Ja no queda ni rastre d’un equip que havia estat titllat de "iogurín" en alguns moments de la temporada passada. Les noies han madurat en joc i actitud, i el tercer set ha durat menys que l’espetec de l’anunci de Casa Tarradellas. L’equip ha fregat la perfecció en recepció. Tal ha estat la magnitud de l’obra que estava perpetrant el Junior B, que algunes jugadores rivals han preferit fallar el servei abans de veure com les atacants d'Els Arcs les destrossaven una i altra vegada. Estem parlant d’un equip que l’any passat no havia perdut cap partit, i el Junior B les estava deixant amb cara de gos mal passejat! I com a prova, l’últim punt. La Sílvia fa un servei dels seus que les rivals tornen com poden, la Nana defensa a la perfecció la pilota free perquè Goretti li col·loqui a la Clara. I l'MVP Llimona tanca un partit espectacular amb un obús a la línia. El 25-15 del tercer set ho deia tot. Lluch a comparegut en roda de premsa que encara li regalimava la baba del que acabava de veure. “Avui ha estat històric”, ha sentenciat. Més content que si hagués fet el ple a la quiniela, l’elegant entrenador ha declarat: “No sé què farem aquest any, però això d’avui ens dóna molta força perquè si algú s’ho ha currat aquest mes i mig d’entrenaments, són aquestes noies. I avui totes han fet un partit extraordinari. Més enllà del resultat, hem jugat com un veritable equip, i això té un mèrit enorme!”. Tot i així ha volgut rebaixar l’eufòria: “La temporada és molt llarga. Avui hem fet un pas molt important, però hem de seguir avançant; i el calendari ens obliga a pensar immediatament en el partit de divendres a la complicada (i freda) pista del Jaume Balmes”.

 

1x1

Carla Martinell. ROCKY BALBOA. Ha deixat K.O. a l’equip rival a la primera oportunitat. La capitana és el referent a la xarxa, i aquestes setmanes ha treballat dia i nit tots els aspectes del seu joc. Des del servei al bloqueig. Quan està “on fire” tot és més fàcil.

Clara Llimona. BLING BLING. Avui el tanca. Li obren fins tard pel partidàs que ha fet. Un autèntic recital. Es deixa l’ànima jugant, i la seva actitud contagia a les companyes. I quan la 2a capitana té el dia en atac és imparable.

Maria Ribalta. PRADA. Un luxe per l’equip. Partit perfecte en defensa, està en un estat de forma pletòric. De punta és quan més la veiem gaudir del joc, i com més ens fa gaudir als demés. Tremenda i incansable.

Maria Goretti. QUARTERBACK. S’ha passat tot el partit posant la pilota on li ha donat la gana gràcies a una tècnica privilegiada treballada durant setmanes. Si a això li sumem una gran ratxa de serveis i atenció i sacrifici en defensa, podem dir que la Maria ha fet el millor partit que se li recorda en temps. I l’equip ho ha notat.

Anna Esteve. YOUTUBER. Ja corren per la xarxa varis vídeos seus amb jugades seves d’ahir a càmera lenta, amb alguna cançó èpica de fons. De Daddy Yankee. Quina manera de rematar! Una bèstia...

Bibiana. TINDER. Connecta amb tothom. S’entén a la perfecció amb les seves companyes , i amb ella l’equip carbura molt millor. A cada atacant li posa la pilota que millor li va. A més la Nana és clau en defensa.  Llegeix a la perfecció les fintes rivals i en recepció no ha deixat caure ni una.

Sílvia Pons. TIBURÓN. La primera que quan olora sang destrossa als rivals. Avui ja ha vist que el seu servei podia fer una destrossa en l’equip rival, i s’ha posat les botes a base de punts directes. A la xarxa cada cop juga amb més intel·ligència, i li és igual si qui té al davant mesura un pam més; remat a 1 i llestos.

Blanca. UNA DI NOI. Com si hagués jugat tota la vida amb l’equip. El fitxatge estrella d’aquest estiu ha tingut una estrena de 10 a casa davant la seva nova afició que l’ha ovacionat diverses vegades. Implicada en defensa i recepció, molt seriosa tàcticament, ja domina a la perfecció el difícil sistema de joc del Junior B. I a la xarxa és un autèntic mur, bloquejant-ho tot.

Cris. DE GEA. Les negociacions de renovació de l’esquerrana punta s’han allargat i no s’ha pogut tramitar la seva fitxa a temps. Tot i així la Cris ha vingut a animar com la que més, i segur que aquest any ens donarà grans moments de joc.

Lluch. TRIBUNERO. Se’ns ha presentat la mar d’elegant, estrenant sabates noves (precioses, per cert!), conscient que erem davant d'un partit important. Però ni ha patit. Partit que ha pogut disfrutar com un aficionat més, i fins i tot algun moment ha pogut seure a la banqueta. Premi a un mes i mig de molta feina (i alguna que altra bronca).

Escribir comentario

Comentarios: 0

Club Vòlei ELSARCS

Còpernic 34. 08021 BARCELONA

info@voleiarcs.com

664487410