Jornada 12

Pre-benjamí

Les més petites van jugar dimarts passat contra l’escola San Josep d’ Oriol. Van perdre 2-1 però van fer un partit molt i molt bo. Es va notar que el dia anterior, dilluns, vam entrenar vist que van anar a buscar la pilota més que mai, van arribar a fer dos cops i van estar realment impressionants amb el servei. Les he de felicitar a totes per com van jugar, concretament el segon set el qual va ser victoria nostra. D’altra banda, es nota que encara no estan acostumades a jugar sota pressió ja que quan estem més o menys igualades amb l’altre equip, els nervis ens invadeixen. Tot i així, van saber-los controlar i acabar guanyant el set. Enhorabona  noies, continuem així!

Benjamí

El passat divendres l’equip benjamí va jugar contra Sagrat Cor Sarrià i vam perdre 3-0. No vam jugar malament però ho podriem haver fet molt millor. Ens falta creure’s que podem arribar a guanyar i realment era un partit que es podía. En aquest sentit, va faltar concentració a nivell de recepció i de continuitat de joc. Tot i així, els serveis van ser molt bons i van haver-hi algunes jugades ben estructurades . He de dir que ens cal posar més atenció i intenció a l’hora de sortir al camp perquè crec que som un molt bon equip i que podem arribar fin son ens proposem! Continuem treballant benjamins!

Aleví Femení

El passat divendres l'equip aleví va jugar a Teresianes, rival molt fort que encapçala el Grup 1 Aleví. Tot i la complicadesa del partit les jugadores de 6è van jugar un gran partit, disputant els 3 sets i fent molt bones jugades. Tot i que totes van jugar a un alt nivell, m'agradaria destacar a la Irene, que després de unes quantes setmanes de absència va jugar a la perfecció, rebent i buscant la diagonal curta. També molt bon partit de la Carla Aragonés, en el paper de capitana divendres amb una defensa amb caiguda que no oblidarem en bastant temps!

Aleví Mixt

Dissabte a les 10:45 del matí, el nostre combinat mixt aleví va jugar probablament un dels seus millors partits. El rival era el clàssic Santa Isabel, que per primer cop aquesta temporada no va ajornar el partit! A la primera volta d'aquesta segona fase l'equip va patir una dura derrota contra aquest mateix equip. Aquest dissabte però els nostres van demostrar la seva millora i es van imposar per dos sets a un. La clau del partit va ser una millor actitud defensiva i molta més concentració. Tots van jugar un molt bon partit però podem destacar a la Tània ja que va  fer moltíssims punts. També molt bon partit de la Maria Casals i l'Arnau Subirana, aquest últim va estar concentradissím tot el partit, fet no gaire habitual!

Infantil (La Sedeta - 21/04)

Dimarts vam viure un intens partit al camp de La Sedeta. Es tractava d'un partit aplaçat per pluja i no vam poder comptar amb l'equip complet, però sabent que jugarien molt més, les noies van sortir al camp amb moltes ganes.
De fet, va ser un partit on vam poder demostrar tot el que sabem fer. Les noies van protagonitzar grans jugades i van provar, sense por, a rematar. Malgrat que l'equip rival era fort i ens tornava bona part de les pilotes, vam saber ser pacients i anar construint poc a poc jugades d'atac. Va ser un dels partits en els que més cops vam fer tres tocs. Cada pilota que defensàvem es quedava al nostre camp i, sense pressa a passar-la ràpid, generàvem la possibilitat d'atacar.
Tot i no deixar d'intentar-ho ens vam anar desinflant. Els ànims van anar caient i finalment La Sedeta va guanyar el partit per 3-1.
Creiem que va ser un partit molt bo i alhora igualat! Costava determinar qui s'emportaria cada set, ja que arribàvem molt igualades als vint-i-llargs punts.
Enhorabona a la Sedeta, perquè van defensar molt i molt bé, i felicitats noies, perquè cada vegada ens feu gaudir més!!

 

 

Infantil (Santa Teresa de Lisieux – 25/4)

El dolorós record del 25 a 1 que ens va clavar Santa Teresa de Lisieux a l'anada al seu camp, sumat a les nostres baixes, feia presagiar un partit ràpid i impossible per a les infantils dels Arcs. Tanmateix, el partit es va convertir en la sorpresa positiva de la jornada pels Arcs, ja que vam disputar la victòria a les rivals (que lluiten per guanyar la lliga) fins al 5è set! Increïble millora la que van demostrar les nostres jugadores amb tan sols un parell de mesos de diferència entre els dos partits! Per primer cop aquesta temporada vam rebre només amb 3 jugadores. Però contra tot pronòstic, aquesta complicació extra no va suposar una baixada del nostre nivell de recepció sinó tot el contrari: vam fer el millor partit en recepció i defensa de la temporada. Vam començar el partit molt concentrades i sense cap pressió, i vam donar la sorpresa fent un set esplèndid i guanyant per 25-19. El bon nivell en defensa i col·locació, sumat a la potència en atac de jugadores com la Maria Martí, la Mar o la Júlia G van fer que estiguéssim al seu nivell (o inclús per sobre) en molts moments del partit. Malauradament, vam ser una mica irregulars i al final les rivals van treure el millor de si mateixes i es van acabar emportant la victòria. Tot i així, cal felicitar a totes i cada una de les nostres jugadores perquè van jugar a un nivell molt i molt alt. Si fa dos mesos algú hagués dit que arribaríem al mes d'abril disputant les victòries als equips de la part alta de la taula, l'haguéssim pres per boig! Enhorabona noies!    

 

Cadet Femení

 

Per quarta vegada aquest any, el cadet femení s'enfrontava a la Salle Bonanova i un cop més el partit va acabar amb victòria de Els Arcs. Aquest cop però les nostres van poder fer-ho per 3 sets a 0. El resultat es enganyós ja que tots tres sets van ser molt disputats ja que l'equip visitant defensa moltissím i torna moltíssimes pilotes tant de primer com de segon toc. M'agradaria destacar a la Tiemo Serra que tot i que no pot parar quieta ni dos segons va jugar molt bé tant de rematadora com de col·locadora! Amb aquesta victòria l'equip pràcticament està classificat per jugar els quarts de final del Campionat de Barcelona. Les males notícies son que el rival serà l'escola Shalom, probablement el rival més fort de Barcelona. Toca entrenar molt bé per preparar el partit!


Juvenil

El de divendres va ser un partit inoblidable. Fa 3 setmanes teníem per davant el repte de jugar contra els 3 equips amb els que ens jugàvem la classificació per les semifinals del campionat de Barcelona, i hem aconseguit 3 victòries de 3 partits! Però tot i que les dues anteriors van ser fantàstiques, aquesta contra Padre Damián Sagrados Corazones va ser amb diferència la més espectacular.

Aquest cop es fa difícil trobar adjectius que facin justícia al que van fer les nostres noies. És increïble la capacitat que tenen per treure el millor de si mateixes a l'hora de la veritat, quan la victòria sembla impossible o quan el partit està igualat. En els moments en els que la majoria de mortals tremolen, és quan les juvenils no deixen caure una sola pilota i rematen més dur que mai... Així és com van remuntar la setmana passada a Premià un marcador de 20 a 15 en contra per guanyar 27-29 i així, com veritables heroïnes, és com van remuntar divendres un 20 a 22 en el segon set i un 9-12 en el tie-break!

L'inici va ser fulgurant. Esperonades pel record del 3 a 0 que havíem encaixat a l'anada, els hi vam clavar un escandalós 17 a 2! Els pontentíssims serveis de la Lua (6), l'Andrea (6) i l'Alèxia (5), sumats a una defensa espectacular (la millor, de llarg, de la temporada), van deixar completament KO a les rivals. Era evident, però, que aquesta diferència entre els dos equips era il·lusòria, i que les coses s'igualarien quan Padre Damián superés aquesta bestial envestida inicial. I així va ser a partir del segon set. El joc va estar igualadíssim, però la potència a la xarxa de la Katia i la Maria, sumades a l'encert de la Bea i la líbero Anna Pons en recepció i defensa, van decantar el set a favor nostre en un final ajustat (26-24). En el tercer i quart sets, però, les jugadores rivals van aconseguir igualar el partit, superant-nos clarament. Van fer un recital de defenses i van aconseguir que suméssim molt pocs punts en atac, provocant la nostra desesperació i desconcentració en veure desaparèixer la nostra avantatge.

I nervioses i mig desesperades vam començar el definitiu 5è set, veient que la victòria s'escapava. Vam començar perdent 3 a 7 i vam anar a remolc fins arribar al 9 a 12. Els dos equips estàvem jugant a un molt bon nivell. A partir de llavors, però, quan guanyar semblava ja impossible, va rugir el monstre que porten aquestes noies a dins i van destrossar per complet a les rivals. Amb una valentia admirable, la Bea va demanar la pilota per rematar per 6, l'Alèxia va clavar un remat a la línia i 3 saques potentíssims, la Katia va fer 2 bloquejos i la Maria, la Lua i l'Andrea van aixecar 2 pilotes que les altres gairebé ja celebraven. Amb tot això vam remuntar fins al 12 a 12, obligant a l'entrenador rival a demanar un temps mort. Però llavors ja era massa tard... Es van tornar a avançar 12-13 per un error nostre de saque, però aquest seria l'últim punt que féssin. Un remat espectacular de la Maria després d'haver defensat ella mateixa va tornar a igualar el partit, i dos grans contraatacs nostres van posar el definitiu 15 a 13. Parcial final de 6 a 1 per culminar la remuntada d'un partit per al record.

Moltes felicitats noies, aquest còctel impressionant de intensitat, motivació, valentia i sang freda ens fa un equip temible!

El Junior B ageganta la seva llegenda

 

Dijous, 23. St Jordi a Barcelona i tothom és a les Rambles passejant amb una rosa a la mà i el llibre de Masterchef a l'altra. Tothom no. L’entrenador Lluch és al seu estudi preparant l’important partit de divendres a casa del líder invicte: el Sagrat Cor de Sarrià. A la taula, al costat del portàtil, hi té el NY Times, i un te verd amb pastes que ni tan sols ha tocat. Està massa concentrat elaborant la tàctica pel partit de l'endemà. El repte és jugar bé i concentrats, practicant tot el que s'ha entrenat.

Homenatge al volei

21:50. El partit comença 35 minuts més tard de l'hora prevista. Puntualitat suïssa. Això perjudica a un Junior B, que havia preparat el matx per arribar en plenes condicions a les 21:15. A més no poden comptar amb la col·locadora i 4a capitana Goretti, una líder dins i fora de la pista. El primer set comença igualat, amb els dos equips jugant molt bé a vòlei i el públic gaudint de valent. El Sagrat Cor és probablement el millor equip en defensa i recepció; a més en atac no fallen cap pilota. Però davant hi ha un Junior B disposat a lluitar-ho tot. amb les centrals Sílvia i Carla dominant la xarxa i aturant els atacs rivals. Però contra equips d'aquest nivell les errades es paguen, i un molt bon servei rival fa que el Sagrat Cor agafi distància al marcador. L’inigualable Lluch, per alguns el millor entrenador del continent, demana un temps mort perquè les noies no es desanimin i segueixin jugant com saben; i dóna entrada a la Clara, la Judith i la Cris, que revolucionen el partit. Calsina fa un bloqueig impressionant que torna a endollar l'equip, i una impecable recepció de Pascual permet que la Maria li col·loqui una pilota perfecta que Llimona destrossa amb un poderós remat. Però tot i lluitar-ho fins al final l'equip perd el primer set. Un cop dur per un Junior B que comença el segon set un pèl desconcertat en recepció. Lluch fa entrar a Esteve, que amb dos remats seguits talla la mala ratxa de l’equip. Però la distància és massa gran i l’equip acaba claudicant el segon set.

Keep fighting

Un 2-0 desmoralitza a qualsevol equip, i més si aquest està jugant molt bé i veu que ni així s’aconsegueix guanyar. Però el Junior B mai es rendeix i les noies entren motivades al tercer set, amb ganes de jugar cada pilota. I vaja si ho fan. Un remat de la Mireia el posa 6-2 en un principi de set increïble, amb defenses impossibles i amb la Bibiana donant un recital de fintes i col·locacions. Però davant hi ha un equip que ho torna absolutament tot, i es veuen punts molt llargs i emocionants. La Sílvia i la Carla ataquen una i altra vegada la defensa rival, obligant al Sagrat Cor a jugar al seu màxim nivell. Al final els serveis rivals decanten la balança en contra d’un Junior B que ha venut molt cara la seva pell, i que tot i la derrota rep l’ovació i el reconeixement de tot el públic.

“El futur és prometedor”

“Molt orgullós del meu equip”, comenta Lluch al centenar de periodistes que omplen la sala de premsa. “Som guanyadors nats i la derrota fa que l’equip se’n vagi dolgut a casa, però estic més que satisfet del rendiment de totes les noies. Ho lluiten tot, no donen cap pilota per perduda, i han estat tot el partit jugant a un nivell impressionant. El millor és la unitat que té aquest grup. Enlloc he vist un equip on tots els jugadors s’animin tant els uns als altres, i estic convençut que tard o d’hora farem grans coses”. També tenim l’oportunitat de parlar amb varies jugadores de Els Arcs, a qui preguntem quina és la clau de l’èxit del Junior B. “L’entrenador”, ens comenta la capitana Carla sense cap dubte. “Ha aconseguit formar un grup molt unit, que sap treballar amb seriositat, i s’ha guanyat el respecte de totes”. “És un entrenador humil i modest”, ens diu Esteve, “i amb ell és un no parar d’aprendre i millorar; com a jugadores i com a persones”. “El tío lo parte”, afegeix contundent Pascual. Per Llimona és “un exemple a seguir, amb qui totes ens emmirallem”. Ho corroborem, l’equip és una pinya!

1x1

Carla. CAPITÁN AMERICA. El braçalet no li pesa i ha liderat a l’equip en atac. Incommensurable a la xarxa, la central ha fet un recital d’atacs i fintes i ha estat un malson per la defensa rival.

Clara. SMACKDOWN. Tota una lluitadora. Mai es rendeix, i avui ha tornat a donar-ho tot a la pista. L’ànima d’aquest grup.

Anna Esteve. CANÀRIES. L’hora de retràs al inici del partit l’ha perjudicat, però ràpidament ha tornat a entonar-se. Gran actuació de la tercera capitana, tant al remat com defensant atacs i fintes.

Maria Ribalta. DOCTORA CUM LAUDE. Partit perfecte de la Maria, que s’ha doctorat com a col·locadora. Ja sabíem que era infalible en defensa i al servei, però avui ha dirigit a l’equip de manera magistral, escollint sempre la millor opció.

Mireia. DORAEMON. Cada dia ens sorprèn amb un nou invent, aquest cop amb uns extraordinaris atacs a la diagonal curta. Els seus remats a 200 km/h són impossibles de defensar.

Sílvia. LANNISTER. Sempre paga els seus deutes, i avui en tenia de pendents contra el seu ex-equip. Ràpida en defensa i imperial en atac, la central ha fet un gran partit.

Cris. TURRONES EL ALMENDRO. “Vuelve a casa por Navidad”. La viatgera punta de Els Arcs ha tornat, ¡i de quina manera! Revulsiu al primer set, molt atenta en defensa i recepció, i perfecta al servei.

Judith. RED BULL. La seva entrada al primer set ha revolucionat el partit i li ha donat ales a l’equip. L’extraordinari bloqueig que ha fet demostra que cada vegada que salta és punt per a Els Arcs.  Llàstima que no ho faci més.

Bibiana. FERRAN ADRIÀ. L'encarregada de cuinar les jugades de l'equip ha fet un autèntic partidàs. Recital de fintes, i grans col·locacions de primer temps a les centrals.

Ana Pascual. TER STEGEN. No hi ha pilota que se li escapi a la lliure. Ràpida amb els peus, és la líder de la poderosa defensa de Els Arcs.

Maria Goretti. MUFASA. Sense poder-hi ser de cos present, ha estat amb nosaltres en esperit.

Lluch. VAN GOGH. Fins que ja no hi sigui no ens adonarem que era un geni. 

 


 


 

Escribir comentario

Comentarios: 1
  • #1

    Arnau P. (martes, 28 abril 2015 16:22)

    Felicitats per la web!
    Vaig tenir la sort que Lluch m'entrenés durant una temporada. Un honor i un privilegi.

Club Vòlei ELSARCS

Còpernic 34. 08021 BARCELONA

info@voleiarcs.com

664487410