Jornada 9

Pre-benjamí

El passat divendres 20 de Març les Pre-benjamí van jugar a Els  Arcs contra el roca. Tot i que no estan gaire acostumades a jugar a baix al pavelló, ho van fer molt bé. Encara que el partit no va ser victòria nostre la seva actitud va ser molt molt bona. Es van esforçar molt i van mostrar molta atenció a tot el que els hi anava dient. Poc a poc les veig molt més motivades per a jugar i això és molt positiu. Amb els serveis vam afluixar una mica més respecte altres partits però vam reforçar molt el servei i la defensa. Les felicito a totes i com sempre dic hem de continuar treballant dia rere dia amb aquestes ganes i il·lusió!

Benjamí

El passat dilluns  l’equip benjamí va jugar contra l’escola Frederic Mistral . Va ser un partit molt interessant i emocionant ja que vam posar-hi moltes ganes. La recepció i els serveis van ser molt i molt bons, en aquest sentit, l’equip ha fet un canvi molt gran.  Ens falta treballar una mica més amb la defensa ja que ens costa continuar la pilota. També s’ha de dir que l’equip començar a incorporar els tres tocs cosa que demostra una millora molt gran. Continuem així i sobretot hem de posar molta més atenció als entrenaments per a que es pugui veure reflexat en el partit. Us felicito per la feina feta

Pre-aleví

El passat divendres i just abans de la pluja, l'equip pre.aleví va jugar el partit corresponent a la jornada 9. Res van poder fer contra les experimentades jugadores de Tersianes, que es van endur el partit per 3 sets a 0. A diferència dels últims partits d'aquest equip, la intensitat va ser molt baixa i ens va costar moltissím fer els 3 tocs quan l'altre equip sacava. Tots els equips juguen partits millor i partits pitjor, el més important es no felicitarse en excés per les victòries ni tampoc enfonsar-se massa després d'una derrota. Després de Setmana Santa més!

Cadet Femení, SEMIFINALS COPA CEEB


El nostre equip va jugar la setmana pasada les esperades semifinals de la COPA CEEB contra l'escola Orlandai. L'objectiu era, evidenment ,classificar per la final del 18 d'abril. Les semifinals es jugaven en format anada-tornada. A l'anada l'equip va fer un partidàs lluitant moltissím i defensant pilotes impossibles. Destacar un gran bloqueig de la Berta Rodríguez al 3º set! La gran igualtat entre els dos equips va portar el partit al tie-break. El nostre encert al servei ens va permetre començar amb 8-2 al marcador, l'escola Orlandai amb un gran esforç va conseguir empatar el partit a 14. Amb tot el públic local animant a l'Orlandai, Els Arcs va conseguir guanyar un punt llarguísim.  I amb 15-14 al marcador un "ace" de la Tiemo Serra va donar la victòria a les contentissímes jugadores de Els Arcs. El partit de tornada va començar molt malament, amb dos sets perduts i amb molt poca intensitat defensiva. El tercer set amb les nostres molt més posades es va guanyar amb relativa comoditat. Començavem el importantíssim 4t set que decidiria el finalista. Moltissíma igualtat contra un equip que va jugar pràcticament a la perfecció i amb un atac molt fort pel centre. Arribem al 22-22 i temps mort de la guapa entrenadora d'Orlandai. Dos punts guanyats per Orlandai i s'escapa la final... Una llàstima però molt content de la millora i el treball en equip! Ànims a totes!

Júnior A

Després de sis setmanes sense jugar, per fi el Júnior A dels Arcs va poder tornar a trepitjar una pista de vòlei per a disputar un partit oficial. Pel que sembla, les noies no han perdut el nivell que tenien abans del prèntesi i van signar una molt bona actuació. El rival, l'AEE la Sadeta va alinear un equip molt sòlid que va fer molt poques concessions en defensa. Nosaltres, sempre fidels a l'estil Arcs, vam plantejar un esquema ofensiu. Això tenia un risc evident, i és que contra equips que  tornen la pilota de qualsevol manera i obliguen al rival a atacar vàries vegades més del que és habitual per tancar un punt tots els errors en atac s'acaben pagant car. Per sort, les noies van poder fer front a punts inusualment llargs i van aguantar la pressió sense problemes, fins i tot en els moments difícils en els que semblava que ens atrapaven al marcador. El resultat va ser de 3-1 i els parcials 25-18, 25-23, 14-25 i 25-22. 

El Junior B ageganta la seva llegenda

 

Divendres, 20 de març. 7:30 del matí. Montjuic. Lluch està fent la seva hora de bicicleta matinal de cada dia. Està preocupat. Al vespre hi ha un partit important i l’equip aquesta setmana no ha entrenat molt concentrat. No s’han pogut treballar amb la intensitat necessària conceptes claus com la recepció o la defensa. S’atura un moment a beure aigua, recull un paper que hi ha a terra i el llença a les escombraries. “Avui costarà” pensa, “però guanyarem”.

 

21:12. Al pavelló de Els Arcs no hi cap ni una agulla. Es nota que s’està jugant alguna cosa més que tres punts. Primer set. 18-19 al marcador a favor del Jaume Balmes, un equip que a l’anada ja va guanyar 3-1 al Junior B. Lluch demana temps mort. Les noies de Els Arcs han començat encertadíssimes en recepció i en defensa, i han manat durant tot el set. Tot i així els errors en atac han provocat que l'equip rival s’avançi al marcador.

“Esteu jugant molt bé”, és el primer que diu Lluch a l’equip. “Estem rebent i defensant com feia temps que no ho fèiem i només ens falta un punt d’intensitat en atac, creure que podem guanyar i anar amb confiança a fer el punt”. I vaja si li fan cas. Recepció impecable de la Clara, col·locació de la Maria Ribalta, i remat de la Carla. Empat. La Sílvia al servei fa dos punts seguits. El set acaba amb una defensa impossible de l’Ana Pascual i un remat de l’Anna Esteve.

Aquest equip ha canviat les últimes setmanes. Avui no només està enorme en recepció i defensa, sinó que al final de set, a l’hora de la veritat, les jugadores no s’han posat nervioses i han seguit creant jugades convençudes de poder guanyar. Cal veure si ha estat casualitat o si l’equip pot jugar igual el segon set, ja que molts cops hem vist al Junior B perdre la concentració a mig partit. Debut de la Bibiana! La cosina de mig equip ha estat un fitxatge importantíssim al mercat d’hivern, només realitzable gràcies a les fantàstiques gestions de la Maria Goretti, però fa falta veure si li costarà adaptar-se a un equip amb un estil de joc molt definit. Lluch no en té dubtes. Fotocòpia del set anterior, l’equip perfecte en recepció, i davant un rival que torna totes les pilotes que pot. Amb la Mireia al servei i la Maria i la Judith rematant les perfectes col·locacions de la Bibiana l’equip aconsegueix avançar-se al marcador. Tot i així un bon servei de l’equip rival i moments d’indecisió a la xarxa provoquen que es torni a arribar a un final de set igualat. Lluch dóna entrada a la Carla amb 17-19 a sota i la central respon com la capitana que és. Dues jugades boníssimes entre Carla i Goretti igualen el marcador, i li toca anar al servei a la col·locadora de St. Gervasi. Deixant a la grada al·lucinant, Goretti fa dos punts directes de servei per dalt seguit. El set acaba amb un remat a la diagonal de la Maria Ribalta, encantada de la vida quan juga de punta. 25-22.

És difícil contenir tanta eufòria i l’equip entra despistat al tercer set, amb un 1-6 en contra. Temps mort per tornar a ajustar la defensa, i el Junior B torna al camp disposat a remuntar el set. I ho fa des del servei. Entre la Bibiana i la Mireia fan 5 punts de servei per igualar el marcador. L’equip torna a endollar-se en defensa amb una enorme Pascual, i la Judith i la Clara fan varis punts de remat que dispara a Els Arcs al marcador. Tot i així una empanada col·lectiva provoca la remuntada rival, amb la defensa, centrals i col·locadores despistades. Entre el caos Lluch fa un moviment magistral i fa entrar a l’Anna Esteve, la Carla i la Maria per tal que tranquil·litzin el partit. L’equip es torna a concentrar i acaba el partit amb autoritat.

 

22:17 L’emocionant partit ja ha acabat. Al pavelló de Els Arcs es va buidant i jugadores i entrenador estan firmant autògrafs i fent-se fotos amb els fans més entregats. Tenim oportunitat de parlar sobre el partit amb l’entrenador Bernat Lluch, dels més sol·licitats pels aficionats.

“No ha estat un partit amb jugades espectaculars i punts vibrants, però me’n vaig molt satisfet”. El jove però expert tècnic considera que “mai havíem jugat tan concentrats en defensa i recepció, i sobre aquesta base hem de construir el nostre joc”. Tot i l’aclaparadora victòria Lluch vol rebaixar l’eufòria i recorda que “cal tornar a entrenar concentrats i amb intensitat. Aquesta setmana no ho hem fet, i potser podem guanyar un partit però a la llarga això ens pot perjudicar. Tots els equips entrenen per millorar dia a dia, i nosaltres hi hem de posar el doble de ganes i voluntat si volem seguir creixent com a equip”. Felicitem a l’aclamat entrenador i desitgem el millor a un equip que ens ha tornat a fer gaudir.

 

1x1

Carla Martinell. PRONTO. El que té la capitana quan s’enfada, que a la xarxa intimida a qualsevol que tingui davant. Essencial per Lluch, cada partit és més líder i creix més al servei, bloquejant... Ha jugat molt concentrada i els seus remats han destrossat a l’equip rival.

Maria Goretti. CONSOLIDADA. Peça fonamental de l’equip, la col·locadora de de nom italo-català ha tornat a fer un gran partit i cada cop aguanta més a la xarxa. Quan està concentrada l’equip ho nota; i avui a més l’hem vist amb confiança al servei, fent alguns punts directes sense necessitat de trepitjar la línia.

Sílvia. FAMOLENCA. Literalment. Sempre té molta gana i avui no ha estat l’excepció. S’ha menjat a les jugadores rivals a base d’atacs, ara sí, metafòricament.

Ana Pascual. ENVÀS ON VAS. Bona recicladora. En cas d’un atac rival opta pel rebuig, i avui s’ha fet un fart de rebutjar pilotes. Una altre partit magistral en defensa de la lliure. Se’ns acaben els adjectius.

Maria Ribalta. SECURITAS DIRECT. Potser no és la jugadora més vistosa, però dóna seguretat. Impecable de col·locadora i enorme de punta! En defensa és imprescindible per aquest equip. Caràcter guanyador.

Clara Llimona. CHEERLEADER. Sort en té el Junior B de la Clara. No només és una maquina jugant, sinó que no para d’animar a l’equip en tot moment. Imprescindible.

Anna Esteve. SOBRADA. Juga amb una confiança total. Altre cop estel·lar en atac, remata amb força tot el que li arriba. Perfecte avui en recepció. L’equip agrairia que fos igual de puntual als entrenaments que als partits.

Judith. TRAMPOLÍ. Si des de terra ja remata bé, quan salta ja és un show! Quan li agafi la pràctica a això de fer la batuda per atacar serà imparable. Cada cop més còmode a la difícil posició de central.

Mireia. ANDY RODDICK. Té el millor servei de la lliga. Si li sumem una gran recepció en moments claus i un poderós remat, la converteixen en una jugadora vital.

Cris Quera. ERASMUS. L’alta i atenta jugadora ha estat baixa avui. Les nostres fonts asseguren que ha anat a fer un stage de voleibol a Paris, i la setmana que ve podrem gaudir de tot el que ha après.

Bibiana. LUIS SUAREZ. Fitxatge d’hivern. Ha estat arribar i moldre. Amb només un entrenament, debut i partidàs de la nova col·locadora de Els Arcs. Té tant talent que fa pinta que portarà el dorsal amb el 15(*).

Lluch. MASTERCLASS. Segueix fent història i cada partit és un recital tècnic. Un exemple de comportament pels nens. Elegant sempre amb l’àrbitre.

 

(*)per als poc entesos, que en deveu ser uns quants, el 15 és el número que acostumen a portar les estrelles dels grans equips. Keita al Barça, Demichelis amb Argentina i, naturalment, Lluch amb Aula.

Escribir comentario

Comentarios: 3
 • #1

  Puyu (jueves, 26 marzo 2015 17:29)

  Anna Esteve: SOBRADA!!

  Tothom sap que el número de les estrelles és el 7 ( Pedrito )

 • #2

  Macarena (jueves, 26 marzo 2015 23:18)

  Estuve haciendo media hora de cola para que la ítalo catalana Goretti y el aclamado entrenador me firmaran un autógrafo pero había tantos fans q me tuve q ir sin haberlo conseguido... Para que luego esos coordinadores despeinados digan que no voy nunca a los partidos...

 • #3

  JOSEP (pare Mireia de 1r Els Arcs) (viernes, 27 marzo 2015 16:41)

  Felicitats al Junior B. Quina crónica tant emocionant.

Club Vòlei ELSARCS

Còpernic 34. 08021 BARCELONA

info@voleiarcs.com

664487410