Jornada 8

Pre-benjamí

El passat divendres dia 13 de març, les pre-benjamins van fer un partidàs contra l’escola Sadako. Van perdre 0-3 però realment estic molt satisfeta de la feina feta.  Totes van anar a per la pilota, no van baixar la guàrdia en cap moment i els serveis van ser molt i molt bons, en especial els de la Ona, que en va entrar molts de seguits. L’entrenadora de l’altre equip ens va felicitar pel canvi tant positiu que hem fet tant a nivell d’equip com de joc i jo també les felicito i les animo a que continuin així!!

Aleví Femení

Les jugadores de 6è van matinar per jugar el seu partit contra el Barça, a les magnífiques instal·lacions de INEFC a Montjuic. Vam haver de jugar el partit sense àrbitre, absència que no es va notar gràcies a l'esportivitat de tots dos equips. El primer set va ser el millor dels 3, en que en un principi vam ser capaços de tornar moltes pilotes i posar-nos ràpidament per davant al marcador. Tot i això el primer set va caure finalment per les blaugranes. Els altres dos sets la superioritat tècnica del rival, juntament amb moltes errades nostres van fer que que no tinguéssim cap possibilitat de guanyar. L'equip continua jugant els partits molt estressat, més pendent del marcador que no de la pilota, i aquest fet provoca uns nervis i una pressió totalment innecessària. Cal recordar que gràcies a una brillant 1ª fase estem enquadrats al grup de més nivell aleví i juguem contra rivals amb anys d'experiència a la categoria. Es per això que hem d'aprofitar el nivell dels altres equips per intentar millorar nosaltres i oblidar-nos de la pressió de la victòria. Espero poder veure a l'equip motivat i content de la 1ª fase als propers partits. Ànims!

Aleví-mixt

La victòria es segueix resistint a l'entrenador titular...

Però tan de bo totes les derrotes fossin com aquesta!

Partit perdut 2-1 contra l'escola Joan Roca, entrenada pel cubà olímpic (tant a volei platja com volei pista) Juan Miguel Rosell Milanés. Tots els sets es van jugar molt bé tot i la dificultat de provar un sistema de recepció nou, que esperem que a la llarga porti molt bons resultats. El nivell de joc dels dos equips va ser molt elevat amb punts molt llargs i bons remats. A destacar el segon set que, patint fins al final, vam guanyar 26-24. Moltes felicitats a tots pel partit i a seguir millorant!!

Infantil

Aquest dissabte ens hem tornat a llevar ben d’hora ben d’hora, per gaudir d’un partit de l’equip Infantil dels Arcs. Aquest cop un rival fort, l’Escola Aula, i un repte important: millorar el resultat obtingut a l'anada i demostrar la millora que hem estat experimentat tant als entrenaments com a la resta de partits.

Al primer set va costar arrencar. Vam poder tornar moltes pilotes i construir en la majoria d’ocasions els tres tocs, però va faltar iniciativa i comunicació entre les sis jugadores al camp, sobretot en la recta final del set. Tot i això, el partit acabava de començar i les noies dels Arcs van sortir al segon set amb ganes de demostrar que poden jugar molt millor. I així va ser! Les noies van lluitar cada punt, es van concentrar a l’hora de rebre i van fer atacs molt bons. Tot i el bon joc, les noies d’Aula no ens ho van posar fàcil, tornant gairebé tots els nostres atacs, i van acabar emportant-se el set. Al tercer i últim set, però, les infantils dels Arcs no es van donar per vençudes i van aprofitar cada situació per fer tres tocs i bons remats. Vam poder gaudir de molt bons punts i malgrat que l’equip rival acabés guanyant per 0-3, vam jugar a un molt bon nivell, rebent el reconeixement d'entrenador i pares rivals.

 Els entrenadors volem expressar la nostra satisfacció per la constància en els serveis, perquè cada cop rebem millor i perquè estem perdent la por als remats rivals. Es nota un progrés per part de totes i estem molt i molt contents! La setmana que ve més i millor!


Cadet Femení

Felicitar a tot l'equip per la 6ª victòria consecutiva. Victòria 3-0 contra Montserrat, que venia reforçat amb dues jugadores federades i un noi que no havia jugat el partit de l'anada. Partit que es va jugar molt bé en tots els aspectes: una recepció bona que permetrà aviat que la Maria G col·loqui sempre; un bon servei que feia que el Montserrat tingués problemes per tornar la pilota amb remat; una defensa molt organitzada i en general molt bona actitud. Aquesta victòria ens permet encarar amb optimisme la que serà la setmana més decisiva de l'any. Jugarem demà contra el colegio alemán, dimecres contra el Sagrat Cor de Sarrià (un dels dos equips que ha aconseguit guanyar-nos aquesta temporada) i dijous la esperada anada de semifinals de la Copa CEEB contra l'Escola Orlandai.

Molts ànims!

 

Juvenil

Divendres les juvenils van jugar un partit que sobre el paper havia de ser plàcid però que es va anar complicant per moments. Per començar, vam haver de jugar a fora, i sempre ens costa igualar la intensitat defensiva i la precisió en recepció quan juguem en un pati exterior. Després, tot i el que podria semblar pel resultat, ens vam trobar amb un Costa Llobera molt lluitador i motivat, que ens va posar les coses més difícils del que esperàvem. Els tres sets van acabar sent bastant igualats i ens van obligar a esforçar-nos en defensa i en recepció. La nota positiva del partit és que vam recuperar jugadores importants que havien estat de baixa, com la Lua i la Bea, i vam poder repartir els minuts entre les quatres i les centrals.  Un cop més vam estar molt encertades en el servei: la Joana va fer els seus primers punts directes de saque per dalt!

Aquest partit ens va servir per preparar la complicadíssima visita del proper dissabte a la pista  del Frederic Mistral, el líder de la lliga. No només pel joc, sinó també a nivell psicològic: haurem d’aconseguir jugar al nostre millor nivell però també ser fortes mentalment i mantenir la concentració de principi a fi, per evitar que ni la pressió del joc ni la que pugui venir del públic ens aconsegueixi treure del partit. 

Júnior B

CEVOS 1 – Junior B 3

 

Caure per aixecar-se

 

Recital ofensiu del Junior B que aquest dissabte ha recuperat sensacions perdudes en un complicat i matiner desplaçament a Sabadell. L’equip viatjava a l’encantadora ciutat vallesana en un ambient de dubtes per part de l’entorn i la premsa per culpa de la imatge donada la setmana passada al camp de Els Llorers. Per més inri, ho feia sense la capitana Carla, la col·locadora i 3a capitana Maria Goretti i la punta Cris. Davant hi havia un CEVOS físicament superior, amb presència masculina a l’equip. Però ens consta que aquesta setmana l’equip s’ha unit més que mai, i ha treballat amb ganes per tornar a jugar com ens tenen acostumats. I vaja si s’ha notat!

Partit disputat

El partit ha començat amb retard; un fet que ha molestat a les puntuals noies del Júnior B, famoses per arribar mitja hora abans a cada entrenament. Tot i així l’equip ha fet l’escalfament molt concentrat, malgrat les limitacions de material. Ràpidament hem vist a un Júnior B reconeixible, impressionant en atac tot i les bones defenses dels rivals. S’ha arribat a un final del primer set molt ajustat i ha estat aleshores quan, liderades per la lliure Pascual, les noies han començat a defensar de manera magistral els atacs i fintes de l’equip rival; i contraatacant gràcies a les col·locacions de la Maria i la Carlota. El segon set ha tingut poca història. Amb unes Sílvia i Judith enormes a la xarxa i una Marta Esteve amb un servei imparable, el Júnior B ha fet un parcial de 9-0 per acabar guanyant-lo amb autoritat.

La recepció, l’assignatura pendent

Si en atac i defensa l’equip ha estat impecable, la recepció ha estat el punt feble de l’equip durant tot el partit. Especialment al tercer set, quan un gran servei d’una jugadora rival ha fet sis punts seguits. Tot i la remuntada al final, amb unes grans Clara i Anna en atac i una extraordinària Mireia fent de col·locadora, l’equip ha perdut el tercer set i per moments semblava que la victòria podria perillar.

Cop sobre la taula

Però si alguna cosa ha aconseguit Bernat Lluch, el tècnic que ha portat a la Pompeu Fabra al cim del voleibol universitari, és dotar d’orgull i caràcter a un Júnior B amb jugadores que fins fa pocs mesos no havien jugat mai juntes. Les noies han entrat molt concentrades a jugar el quart set, i la recepció de l’equip ha millorat notablement. L’equip rival ha exigit al Júnior B, que ha hagut de jugar al seu millor nivell, i s’ha vist un emocionant set que ha acabat amb victòria per Els Arcs 25-23, entre els aplaudiments de la grada. Una entrada pel cine ja costa 10 euros, una animalada. En canvi veure jugar el Júnior B és gratis. De moment vaja. Els centenars d’espectadors que han omplert el pavelló enlloc d’anar a veure “50 sombras de Grey” no només s’han estalviat una pel·lícula penosa, també han gaudit del millor voleibol que es pot veure actualment al continent.

“Si ens ho creiem podem amb qualsevol, però ens ho hem de creure

L’entrenador Bernat Lluch ha explicat en roda de premsa que “la victòria era important per tornar a creure en nosaltres. L’equip ha treballat molt bé aquesta setmana i avui s’ha notat tot i que veníem sense algunes jugadores importants”. Lluch ha reconegut els problemes en recepció, especialment al primer i tercer set. “Som un equip que no rifa mai la pilota, sempre intentem construir jugada de remat sigui quin sigui el marcador. I aquest estil de joc comporta estar molt atentes en recepció i defensa perquè errors al remat sempre en tindrem”. Preguntat pel complicat partit de la setmana que ve contra Jaume Balmes, l’entrenador ha respost que “ens hem de centrar en nosaltres. Treballar tots els aspectes del joc que ens costen i esforçar-nos dia a dia. Si juguem com sabem és igual el rival“. Grans paraules.

 

1x1

Maria Ribalta. Completa. Ho fa tot bé: col·loca, ataca, serveix, defensa... La avui capitana a més aporta el caràcter competitiu que l’equip necessita.

Ana Pascual. Omnipresent. Ha celebrat els seus 19 anys fent un partidàs. La lliure ha donat un pas endavant en les últimes setmanes i és un mur en defensa; atenta, ràpida i segura.

Anna Esteve. Enxufada. La temporada que està fent en atac la petita de les Esteve és per emmarcar. Pilota que remata, punt per Els Arcs.

Clara Llimona. Intel·ligent. Partit molt seriós de la Clara, superlativa i sacrificada en defensa i segura en atac, combinant atacs i fintes per destrossar a la defensa rival.

Mireia Molina. Crescuda. Quan juga amb confiança és espectacular. El seu poderós servei ja és famós a Sabadell.

Judith Calsina. Lluitadora. Cada partit creix una mica més, millorant dia a dia aspectes del seu joc. Enorme a la xarxa, rematant tot el que trobava.

Sílvia Pons. Elèctrica. L’equip l’ha trobat a faltar aquestes setmanes de baixa. La seva lluita i entusiasme contagien a l’equip. Poc a poc recupera sensacions al camp, sobretot a la xarxa.

Marta Esteve. Decisiva. S’ha adaptat a la perfecció a l’equip, i el seu servei ha permès guanyar còmodament el segon set. Un mur a la xarxa, fent alguns bloquejos que han fet emmudir a la grada.

Carlota Jané. Incansable. Tot i haver dormit poc per culpa dels estudis, la col·locadora del Júnior A ha fet un gran partit, combinant a la perfecció amb totes les atacants. Ni s’ha notat que era el primer partit que jugava amb l’equip. ADN Arcs.

Bernat Lluch. Geni. Poques coses es poden afegir sobre el carismàtic i elegant entrenador del Júnior B. Ha portat el partit de forma excel·lent, demanant els temps morts al moment adequat, i motivant a l’equip en tot moment. Aprende Ancelotti.

 

Fitxa tècnica

Junior B: J. Calsina, C. Jané, M. Molina, S. Pons, M. Ribalta, A. Esteve i A. Pascual (lliure) – equip inicial – C. Llimona, M. Esteve.

Sets: 23-25 (21’). 10-25 (17’), 25-20 (20’), 23-25 (24’)

Jornada 8, grup 2 de la Segona Fase Junior Femení. Pavelló CEM Sabadell Sud, 500 espectadors (probablement més i tot).

 

Escribir comentario

Comentarios: 0

Club Vòlei ELSARCS

Còpernic 34. 08021 BARCELONA

info@voleiarcs.com

664487410