Jornada 5

Benjamí 

El passat 20 de Febrer l’equip Benjamí va jugar contra l’escola Sagrat cor de Sarrià. El resultat “numèric” va ser 1-2 perdut però el resultat en quan a equip, ganes i actitud va ser molt positiu. Vam començar amb molta concentració, la majoria de les pilotes no van caure sense que algú hagués anat a buscar-la i l’equip va jugar molt bé. S’ha de felicitar a l’equip per la millora que han fet en el servei sobretot a la Lena que va acabar el set.  Cal una mica més de concentració en els entrenos per trobar aquest “Plus” que ens falta per aconseguir que el marcador sigui 2-1 per a nosaltres.  Estic molt contenta i satisfeta de l’equip Benjamí, continuem treballant!!!

Aleví femení

Molt bona feina per part de l'equip Alevi que va jugar contra les teresianes el passat 20 de Febrer. Ja les havia entrenat algun cop però em van demostrar que formen un equip molt cohesionat i amb un molt bon joc. Tot i la derrota, el primer set va ser el millor ja que van fer els tres tocs en la majoria de les jugades, no van deixar caure la pilota en cap moment i van animar molt. El segon set va ser una mica més fluix, amb algunes errades en la recepció però amb molta atenció a la defensa. En general, formen un gran equip que sap estar a l'altura de qualsevol contrincant que se'ls posi per davant!!! 

Infantil

Les infantils tenien dissabte al matí un dels partits més difícils de la competició a la pista del Santa Teresa de Lisieux. Les locals van fer una exhibició al primer set i, aprofitant també que nosaltres encara ens estàvem acabant de treure la son, ens van esborrar per complet del camp. La seva increïble eficàcia en el servei per dalt va fer que només aconseguíssim fer un punt. Tot i la mala pinta que feia el partit, però, les noies van saber sobreposar-se perfectament, i van jugar uns molt bons segon i tercer sets! Vam tenir opcions de guanyar els dos, i vam poder competir fins al final, obligant a les altres a fer el seu millor joc. Vam començar a salvar moltes pilotes impossibles i vam mostrar una intensitat defensiva de les millors de la temporada! També vam aconseguir enllaçar algunes molt bones jugades d'atac. Cal destacar el gran partit de la Júlia González, que va fer molts punts a la xarxa i que va salvar moltes pilotes; també la Mireia, cada dia més intensa i que va aconseguir aguantar la pressió i ficar un servei directe amb el marcador 23-24 en contra. La Mariona, que va ficar els seus primers punts de remat i la Georgina, ajudant sempre a les de davant a l'hora de rebre i molt efectiva en atac. En general, tot i el resultat, podem estar ben contents del joc mostrat al segon i al tercer set perquè, considerant el nivell del rival, són probablement dels millors sets que hem jugat fins ara. A continuar millorant, noies!

Cadet Femení

Victòria molt treballada contra la Salle Bonanova (1-3) mateix rival de quarts de final de la Copa CEEB.

Igual que la setmana passada el primer set es va perdre al final per falta de concentració i intensitat. Tot i la derrota  inesperada al primer set, totes les jugadores es van concentrar i lluitant moltíssim vam guanyar el segon i el tercer set. El quart set va ser el més complicat ja que l'equip rival va jugar molt bé, defensant moltes pilotes i sacant basant bé. Tot i això, les simpàtiques i sempre contentes jugadores de Els Arcs van guanyar per la mínima 25-23 amb dos serveis quasi directes de la ja recuperada Marta Sagués. Totes van jugar un molt bon partit però podríem destacar a la Sònia que com quasi sempre va jugar a un molt alt nivell tant en defensa com en atac.

Juvenil

Les juvenils van jugar divendres un mal partit a la pista del Padre Damián, però tot i la inesperada derrota mantenim intacta la bona posició a la classificació. Les importants baixes de la Bea, la Lua i la Carla ens van obligar a sacrificar a la nostra líbero (l'Anna va haver de jugar de quatre per primer cop aquest any!), i no ens van permetre fer canvis quan ens vam començar a bloquejar mentalment. Vam ser incapaces d'igualar la intensitat del rival, vam ser incapaces de reaccionar en moments difícils per falta de concentració i no vam aconseguir entrar en el partit en cap moment. Tanmateix, va haver-hi coses positives, com la gran millora en el servei per dalt. En especial la Tatiana, la Katia i l'Andrea, que no solen sacar per dalt i aquest cop van fer-ho molt i molt bé!

La derrota ens ve de fàbula per posar-nos els peus al terra i recordar-nos qui som i d'on venim. Fa tan sols dues temporades amb prou feines érem capaces de lluitar per guanyar un o dos partits per trimestre! Si ara estem competint contra els millors equips de la categoria no és perquè siguem les més guapes, sinó perquè ens ho hem guanyat entrenant durant 2 anys amb regularitat i intensitat. Potser havíem oblidat el difícil que és això de guanyar partits...! “Casualment”, el partit va ser un mirall exacte dels darrers entrenaments: perfecte el saque, que hem entrenat molt concentrades, però incapaces de rebre i defensar amb intensitat i reaccionar quan el partit està apretat.

Ara toca oblidar la derrota i felicitar-nos per haver-nos convertit en un equip acostumat a guanyar! I, sobretot, toca saber estar a l'alçada del privilegi que això representa. A pel següent!

Júnior B

Tot i que el partit va acabar en derrota per a les noies de Els Arcs, va ser un matx on totes van jugar molt bé i on cal destacar la col·laboració de la Catalina Cruañas.

El primer set no va començar amb gaire força, és a dir, es van posar les piles massa tard i no van poder remuntar. Cal destacar els grans serveis de la capitana Carla i de la col·locadora Maria Goretti i els bons remats de la Mireia i l’Anna Esteve.

El segon set va començar amb molta més força gràcies als remats de la Judith i la Clara, però com de costum l'arbitratge no va anar a favor nostre. Les noies del Júnior B van aconseguir remuntar un 17-21 gràcies als serveis de la Maria Ribalta. Tot i estar renyit el segon set també el vam perdre.

Les noies de Els Arcs no es van rendir fàcilment, ja que tampoc els hi van posar fàcil aquest tercer set, amb les bones recepcions de la lliure Pascual, les bones col·locacions de la Maria Ribalta i els atacs de la Catalina, però tot i així els nervis van poder amb les jugadores i el partit va acabar amb derrota per les locals.

No ens ensorrarem, sinó que entrenarem dur per a casa seva tornar-los el 3 a 0.

Amunt els arcs!!

Al final del partit vam tenir l’oportunitat d’entrevistar a l’entrenador Lluch, visiblement commogut amb el resultat.

Pregunta: Amb quines sensacions acaba el partit?

Resposta: Pèssimes. Sabíem que seria un partit complicat, contra un gran equip que aquesta temporada encara no ha perdut, però teníem l’esperança de complicar’ls-hi les coses. Normalment contra equips bons ens creixem i juguem molt bé, recordo grans partits a casa contra Orlandai o Costa Llobera, però avui no ha estat així.

P: Què creu que ha fallat?

R: Hem entrat freds al partit, amb poca intensitat. L’equip juga concentrat, aquest és un aspecte que hem millorat, però davant hem tingut un equip molt treballat que defensa i serveix molt bé. I en partits així el que cal és molta més entrega, lluitar cada acció i menjar-nos al rival anímicament, celebrant cada punt. I avui l’equip ha jugat més apàtic que de costum i quan han agafat un avantatge gràcies al seu servei, ha estat impossible atrapar-les i hem anat a remolc tot el set.

P: El segon en canvi ha estat molt més disputat i casi el guanyeu, remuntant un desavantatge de fins a set punts i obligant a l’entrenador rival a demanar un temps mort.

R: Han estat els millors moments de l’equip, sobretot anímicament. Les noies han començat a creure en la victòria i gràcies a que hem estat molt entregats en defensa hem estat a punt de guanyar-lo.

P: Llàstima per això d’algunes decisions arbitrals, no?

R: Jo no acostumo a opinar de l’àrbitre, no m’agrada. És una feina molt complicada i se l’ha de deixar fer i respectar en tot moment les bones o MALES decisions que prengui. Nosaltres el que hem de fer és jugar. Si l’àrbitre ens xiula dobles, xarxes i invasions que no són, no ens hem de queixar. Tinc una gran relació amb tot el col·lectiu arbitral gràcies al respecte que mostro cap a ells i la seva “feina”.

P: Així doncs què és el que destaca positivament de l’actuació de l’equip avui?

R: En general m’ha agradat que en cap moment hem tirat la tovallola. Tot i anar per sota del marcador no ens han agafat les típiques “pajares” fruit de la frustració. Ens hem dedicat a seguir lluitant. A nivell individual vull destacar el partidàs de la lliure Pascual, que en defensa ens ajuda moltíssim i cada cop s’anticipa millor i llegeix molt bé les accions rivals. És una cosa que hem de millorar per així poder defensar les fintes sense que ens sorprenguin. També vull felicitar a la Judith que possiblement ha fet el millor partit i cada dia ho fa millor. Al servei les que millor ho han fet han estat la Carla, la Cata, i la Maria Ribalta, però m’agrada que totes les jugadores intentin millorar el servei encara que hi hagi el risc de fallar.

P: No el preocupen per tant les errades al servei i al remat?

R: No. Els perdonaré que fallin, el que no els perdonaré és que no ho intentin. La única manera de millorar és fallant, intentar fer coses que fins ara no fas encara que al principi no surtin. El problema avui és que molts cops no hem tingut la confiança necessària per acabar algunes accions. I no serveix de res que jo confiï amb elles si després tenim por de fallar. Ens hem de treure aquest temor i jugar amb confiança, i estic segur que ho farem.

P: Optimista malgrat la derrota, doncs?

R: Més que mai. S’aprèn més de les derrotes que de les victòries i estic segur que després d’avui l’equip s’esforçarà més encara per guanyar el següent partit, i la única manera és entrenar concentrades. I segueixo confiant plenament en l’equip. Tenim un equipàs.

P: Moltes gràcies Sr Lluch, sempre és un plaer entrevistar-lo i que ens il·lustri amb els seus amplis coneixements de voleibol.

R: A disposar.

Crònica de Sílvia Pons, corresponsal amb crosses.

Escribir comentario

Comentarios: 0

Club Vòlei ELSARCS

Còpernic 34. 08021 BARCELONA

info@voleiarcs.com

664487410